Članovi NK Bratstvo Otok Virje održali godišnju skupštinu

OBJAVLJENO 15.2.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na sportskom planu želja je sačuvati status drugoligaša Županijske nogometne lige Varaždinske županije, a pomoć kod uređenja spremišta obećao načelnik Mirko Korotaj

Na inicijativu nekoliko mještana potkraj 1981. godine u naselju Otok Virje održana je osnivačka skupština NK Bratstvo. Među osnivačima bili su Petar Juršić (prvi trener kluba op ft), Željko Lukaček, izabran je za predsjednika, a ostali članovi prvog rukovodstva kluba bili su: August Jamnik, Stjepan Kolmačić, izabran za tajnika, Josip Šipek, Ivan Borak, Marijan i Boris Petek, Mladen Ivančić i Josip Vočanec.

Redovitu izvještajnu sjednicu skupštine članovi Nogometnog kluba Bratstvo, održali su u subotu, 10. veljače 2024. godine, a ista je održana u dvorani društvenog doma Otok Virje, s početkom u 16 sati.

Na poziv predsjednika Damira Velečića na početku sjednice prisutni u dvorani odali su minutom šutnje počast svim preminulim igračima, članovima i osnivačima kluba, a potom je jednoglasno prihvaćen predloženi dnevni red te izabrana radna tijela za vođenje sjednice.

Izvješće o radu kluba protekle godine podnio je tajnik Goran Golubić, a izvješće o financijskom materijalnom poslovanju pročitao je blagajnik Mirko Majhen koji je predložio i financijski plan za 2024. godinu.

U predloženom planu rada za 2024. godine, a koji je iznio tajnik Goran Golubić, aktivnosti kluba podijeljene su u dvije razine. U sportskom dijelu plan je zadržati drugoligaški status koji je NK Bratstvo izborio lanjske godine, a vezano uz nogometno natjecanje potrebno je urediti i spremište sportske opreme i alata za održavanje igrališta, te i nadalje organizirati različita druženja i okupljanja članova kluba i zainteresiranih mještana.

Ispred Nogometnog kluba Polet Cestica čestitku na dosadašnjim aktivnostima i uspješan nastavak u drugoligaškom natjecanju poželio je Tomislav Lazar, a zahvalnicu za pomoć kod organizacije međuopćinskog vatrogasnog natjecanja, u subotu 9. rujna 2023. godine ( više o natjecanju https://www.cestica.hr/vijesti/novosti-iz-opcine/1767-vatrogasci-dvd-a-virje-krizovljansko-u-subotu-9-rujna-2023-godine-bili-domacini-devetog-meduopcinskog-vatrogasnog-natjecanja op ft), na kojem je sudjelovalo više stotina vatrogasaca iz općina Cestica, Maruševec, Petrijanec i Vinica, Nogometnom klubu Bratstvo Otok Virje uručio je Danijel Sambolec, predsjednik DVD-a Virje Križovljansko.

U ime Općine Cestica čestitku na uspješnom radu uputio je načelnik Mirko Korotaj, zahvalio je članovima kluba na svim aktivnostima koje provode na području svog djelovanja kao i u općini Cestica te obećao pomoć u uređenju spremišta.

Sjednici je bila nazočna i Štefica Juršič, predsjednica Mjesnog odbora Otok Virje, sponzori kluba, a nakon sastanka druženje je nastavljeno uz razgovore o nastavku prvenstva i uređenju igrališta, prostorija kluba, društvenog doma i nabavci neophodne opreme za natjecanje. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.