Vatrogasci DVD-a Virje Križovljansko domaćini devetog Međuopćinskog vatrogasnog natjecanja

OBJAVLJENO 11.9.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na nogometnom igralištu NK Bratstvo Otok Virje održano je, u subotu, 09. rujna 2023. godine, 9. Međuopćinsko natjecanje vatrogasaca i vatrogasne mladeži Vatrogasnih zajednica općina Cestica, Maruševec, Petrijanec i Vinica. Domaćin ovogodišnjeg natjecanja bila je Vatrogasna zajednica općine Cestica, a isto su organizirali vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Virje Križovljansko.      

Na natjecanju je sudjelovalo više stotina vatrogasaca raspoređenih u 45 ekipa. U muškoj „A“  kategoriji natjecalo se 15 ekipa, 6 iz VZO Cestica, 5 iz VZO Petrijanec, 3 iz VZO Vinica i jedna iz VZO Maruševec. Po brojnosti potom je bilo natjecanje u muškoj kategoriji djece starosti od 6 do 12 godina. Iz VZO Cestica bilo je 7 ekipa (dvije iz DVD-a Lovrečan Dubrava op ft), a po dva sastava bila su iz VZO Maruševec, Petrijanec i Vinica. U kategoriji vatrogasne mladeži 12 do 16 godina u muškoj konkurenciji bilo je 5 ekipa, a u toj kategoriji natjecale su se i dvije ženske (djevojačke) ekipe.

U muškoj „B“ kategorije natjecale su se 4 ekipe, a prvo mjesto osvojili su vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava, drugi su bili natjecatelji iz DVD-a Babinec, treći DVD Vinica, te vatrogasci DVD-a Križovljan Cestica koji su zauzeli četvrto mjesto. U ženskoj „A“ kategoriji djevojke iz DVD-a Maruševec bile su prve, a potom su se plasirale ekipe DVD-a Križovljan Cestica i članice DVD-a Vinica.

Ukupni pobjednik 9. međuopćinskog vatrogasnog natjecanja u kategoriji „A“ muški bili su vatrogasci DVD-a Družbinec, a potom su se plasirali vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava dok je ekipa DVD-a Strmec Podravski bila treća. Kod djece u muškoj kategoriji 6-12 godina, prvo mjesto osvojio je DVD Maruševec, sastav DVD Lovrečan Dubrava 1, bio je drugi, a djeca iz Nove Vesi osvojila su pehar za treće mjesto. U ženskoj konkurenciji djece 6-12 godina DVD Donje Ladanje bio je najbolji, a potom su se plasirali DVD Vinica, te Maruševec na treće mjesto.

Rezultati natjecanja bodovali su se i za 30. Općinsko vatrogasno natjecanje VZO Cestica, a o regularnosti natjecanja brinuli su suci iz Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

Podjela pehara i priznanja za osvojene rezultate za ekipe vatrogasne mladeži i djece bila je u popodnevnim satima, a na večer, nakon završenog natjecanja u muškoj „A“ i „B“ kategoriji, kao i u „A“ kategoriji žene proglašenje rezultata bilo je večernjim satima.

Uoči proglašenja rezultata i podjele pehara postrojavanje svih vatrogasnih postroji izvršio je Milenko Biškup, zapovjednik vatrogasne postrojbe VZO Cestica, a uz Darka Majhena, predsjednika VZO Cestica proglašenju rezultata  natjecanja bio je prisutan i zamjenik predsjednika VZO Cestica Danijel Korotaj i tajnik Mladen Šćuric koji je obznanio rezultate, te Danijel Sambolec, predsjednik DVD-a Virje Križovljansko. Uz čelnike VZO Cestica proglašenju rezultata i podjeli pehara bili su prisutni i čelnici vatrogasnih zajednica općina Maruševec, Petrijanec i Vinica, a na kraju natjecanja čestitke vatrogascima VZO Cestica i članovima DVD-a Virje Križovljansko na odličnoj organizaciji i natjecateljima na ostvarenim rezultatima uputili su i prisutni načelnici, Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica i Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec.

Nakon proglašenja rezultata i podjele pehara druženje je nastavljeno pod šatorom smještenim uz zapadni dio igrališta, a doprinos dobrom raspoloženju dali su i glazbenici iz glazbenog sastava „Noćna patrola“.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.