Vlč. Ivan Košić zahvalio župljanima župe Križovljan na pomoći i suradnji

OBJAVLJENO 28.6.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Pred 80 godina (10. lipnja 1943. godine) u Novoj Vesi, župa Petrijanec, rođen je Ivan Košić, sin Josipa i Katarine rođ. Jerec. Za svećenika Zagrebačke nadbiskupije zaređen je 29. lipnja 1969. godine, a za župnika na župu Križovljan dolazi 2. prosinca 1979. godine. Zbog zdravstvenih razloga umirovljen je 2013. godine, a svoje umirovljeničke svećeničke dana provodi u župnom dvoru župe Križovljan gdje je i prije stanovao. Iako u mirovini vlč. Ivan Košić i dalje proučava dokumente vezane uz župu Križovljan, a jedan je i od autora fotomonografije Župa Križovljan i Natkrižovljan tiskane lanjske godine.

Na sam rođendan, u subotu, 10. lipnja 2023. godine, večernju misu u 19 sati predvodio je vlč. Zorislav Šafran, križovljanski župnik koji je nakon mise u ime župe svojemu prethodniku  vlč. Ivanu Košiću čestitao osamdeseti rođendan. Tada mu je u ime župe novu Albu uručio zvonar Danijel Kukec, što su župljani popratili pljeskom, a u ime župljana poklon mu je predao i Marijan Borak. Imendan je skromno proslavio u subotu 24. lipnja, a nakon mise u 19 sati zahvalio je svim čestitarima i suradnicima.

U župnoj crkvi Uzvišenja svetog Križa, u koncelebraciji s vlč. Ivanom Košićem, misu je predvodio vlč Zorislav Šafran. Na kraju mise zahvalio je svima koji su sudjelovali, i pomogli u uređenju prostora između crkve i Pastoralnog centra u kojem se od 2013. godine nalazi i župni ured župe Križovljan, a potom je u ime vlč. Ivana Košića, pozvao okupljene na druženje koje je održano na novouređenom platou kod Pastoralnog centra.

Podsjećamo vlč. Ivanu Košiću zahvalnost za 34 godine vođenja župe izrekli smo 18. kolovoza 2013. godine  

A zajedno smo  s njime 2019. godine proslavili 50 godina svećeničke službe 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.