Vlč. Ivan Košić proslavo 50 godina svećeništva

OBJAVLJENO 18.7.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

U križovlajnskoj župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Radovcu proslavio je u nedjelju, 14. srpnja 2019. godine pedesetu obljetnicu svećeništva vlč. Ivan Košić, a u zahvalnom misnom slavlju sudjelovali su i svećenici iz župe, vlč. Vjekoslav Pavlović i Vlado Borak, te fra Mirko Kemiveš iz Varaždina, susjedni svećenici vlč Mario Filipović i vlč Alojz Pakrac te sadašnji križovljanski župnik vlč Zorislav Šafran.

Na početku misnog slavlja u 11 sati zlatomisničku čestitku uputila je Lorena Gavrić, a na kraju je zahvalu u ime župljana izrekao i Franjo Talan. Slavljeniku je čestitku potom uputio Darko Majhen, predsjednik Vijeća općine Cestica, a na kraju je vlč Zorislav Šafran svom prethodniku, uz osobnu uputio i pristiglu čestitku varaždinskog biskupa, mons. Josipa Mrzljaka. Zlatomisnik, vlč. Ivan Košić osvrnuo se na svoj svećenički život te zahvalio Općini Cestica i svima koji su mu tijekom svećeničke službe i u organizaciji proslave bili na pomoći, a fra Mirko pročitao je čestitku fra Bone Šagi iz Varaždina. Sve izrečene čestitke, zahvale i pozdravi mogu se pročitati u pdf-u u prilogu ovog zapisa-izvješća, kao i fotografije koje je snimio Darijan Vinter.

Misno slavlje pratio je župni zbor uz orguljsku pratnju Marijana Županića, a skladnim pjevanjem priključili su se, uz križovljanske župljane i brojni vjernici iz susjednih župa. Uz obitelj sestre Jelene i rodbinu iz rodne Nove Vesi čestitanju i proslavi pridružio se i zamjenik načelnika Žarko Rodeš, te svećenici vlč. Ivan Sakač i Janko Bunić, a čestitanju se priključio i poznati svestrani glazbenik. Mr. Anđelko Ramuščak, član Zagrebačke filharmonije iz Zagreba, rodom iz župe Križovljan, članovi muškog zbora župe i mnogi drugi.

Za sve sudionike misnog slavlja i proslave zlatne mise župljani župe Križovljan pred crkvom su priredili druženje, a u pripremi kolača i podvorbi sudjelovali su i mladi i stari.

Za stotinjak suradnika, svećenika, rodbine i prijatelja u vatrogasnom domu DVD-a Križovljan Cestica priređen je ručak, a dobrom raspoloženju koje je potrajalo do kasnih popodnevnih sati doprinio je i glazbeni sastav D.D. ( Danko i Dalibor).

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.