Na obali Drave u Velikom Lovrečanu nastavljen projekt „Mlada aktivna Cestica“

OBJAVLJENO 18.6.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Kratko vrijeme bez kiše omogućilo je u srijedu popodne, 17. lipnja 2020. godine, nastavak zacrtanog programa projekta „Mlada aktivna Cestica“, a koji u suradnji s općinom Cestica i Udrugom mladih Hiperaktivni Cestica provodi Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin. Na početku susreta, pod krošnjama stabala u parku ribičkog doma ŠRK općine Cestica 1995. , sam projekt predstavila je Sonja Slatković, voditeljica projekta Mlada aktivna Cestica, a zadovoljstvo realizacijom projekta iskazao je i načelnik Mirko Korotaj. Uz članove Udruge mladih Hiperaktivni Cestica popodnevnim radionicama bili su prisutni i predstavnici svih ostalih cestičkih udruga. 

Prvu radionicu na temu „Daruj krv, spasi život“ održala je Filipa Blažon Šumečki, voditeljica općih poslova u Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, a na kraju izlaganja pozvala je mještane općine Cestica na akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u srijedu 1. srpnja 2020. godine. Ista će se u vremenu od 8,30 do 11, 30 sati održati u Vatrogasnom domu DVD-a Križovljan Cestica u Cestici.

Radionicu „Sigurni na vodi“ održali su profesori kineziologije, a ista je realizirana u dva dijela. U prvom dijelu, o kodeksima sigurnosti na vodi predavanje je održao prof. Damir Popović, a potom se pokaznoj vježbi spašavanja od utapanja priključio i prof. Ante Sudec.

Nakon edukacije organizirana je štafeta, a sudionicima su podijeljene nagrade, nakon čega je druženje nastavljeno, uz razgovor o predstojećim aktivnostima na realizaciji projekta „Mlada aktivna Cestica“, na terasi ribičkog doma Športsko ribolovnog kluba općine Cestica 1995.

Projekt „Mlada aktivna Cestica“ provodi se uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri na projektu su Općina Cestica i Udruga mladih Hiperaktirvni Cestica.

O daljnjem planu realizacije projekta Sonja Slatković je rekla: - U sklopu projekta održane su u Cestici već dvije radionice. Iste su bile održane na temu Organiziranje javnog događaja i Volontiranje za zajednicu, a u drugoj polovici ove godine održati će se još 2 besplatne edukacije – Ništa nas ne smije iznenaditi i Nauči prvu pomoć radi onih koje voliš.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.