Općina Cestica: Potpore poljoprivrednicima vrijedne 85.000 kuna

OBJAVLJENO 23.1.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

Općina Cestica s 14 je općinskih poljoprivrednika sklopila ugovore o dodjeli ukupno 85.000 kuna, namijenjenih za konkurentnost njihovih gospodarstava.

Time je nastavljena dodjela potpora male vrijednosti iz «Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Općine Cestica za razdoblje 2018. – 2021» kao i Odluke o nastavku provedbe programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva općine Cestica za razdoblje 2018. – 2021. i dodjeli potpore male vrijednosti u tekućoj proračunskoj godini. 

Načelnik Općine Cestice, Mirko Korotaj kaže da se potporama nastoji pomoći poduzetnicima i poljoprivrednicima da prebrode krizu uzrokovanu pandemijom. 

- Cilj je prebroditi krizu i pripremiti se za bolja vremena. Čvrsto sam uvjeren da će ta vremena doći. A tada će u Cestici zaživjeti turizam, za koji smo se dobro pripremili i prvi su turisti prije pandemije već počeli otkrivati Cesticu. U turizam će se uključiti i poljoprivrednici. I to na način da svoje domaće proizvode uključe u turističku ponudu Općine Cestica. Općina će pomoći i kroz mjeru oslobađanja plaćanja komunalne naknade svima koji plaćaju komunalnu naknadu za poslovne prostore ili objekte u kojima obavljaju svoju djelatnost, a koji su pogođeni mjerama koronakrize
 – rekao je načelnik Korotaj, zadovoljan smjerom razvoja Općine.

Općina Cestica u prošloj je godini osigurala 800.000 kuna za provedbu mjera MSP , a isti je iznos za ovu namjenu osiguran i u tekućoj godini.

Novi će ugovori biti potpisani u ožujku i to za malo i srednje poduzetništvo te turizam.

- Cilj je isti, pomoći im da prebrode pandemijsku krizu – zaključio je načelnik.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.