Za stradale u potresu župe Komarevo pomoć otpremila župa Križovljan

OBJAVLJENO 6.1.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

Zahvala župnika Zorislava Šafrana župljanima i vatrogascima 

Na inicijativu vlč. Zorislava Šafrana, župnika župe Uzvišenja Sv. Križa  Križovljan, na župnom dvoru u Radovcu, od 31. prosinca do  4. siječnja 2021. godine, prikupljala se pomoć za stradale u potresu na području Sisačke biskupije.

U prikupljanju pomoći uključili su se i vatrogasci DVD-a Gornje Vratno, Križovljan Cestica, Virje Križovljansko, Babinec i Lovrečan Dubrava koji su kombi vozilima svaki na svom području, u nedjelju, 3. siječnja prikupljali pomoć koju su stanovnici pripremili. U nedjelju ujutro prikupljena pomoć na župnom dvoru utovarena je u kombi vozilo, a potom je u kombi vozilo utovarena i pomoć koju su u razdoblju od 9 do 12 sati dovezli i vatrogasci. Ista je u ponedjeljak, 4. siječnja 2020. godine otpremljena u župu Komarevo. 

Vlč. Zorislav Šafran zahvaljuje župljanima na doniranoj hrani i higijenskim potrepštinama, kao i vatrogascima spomenutih vatrogasnih društava, i svim ljudima dobre volje, koji su se u akciju uključili i pomogli, kao i poduzeću Elektromehanika Zebec koje je na raspolaganje dalo kombi vozilo kojim je prikupljenu pomoć u župu Svete Katarine  Komarevo i otpremljena. 

Poruka varaždinskog biskupa Bože Radoša 

U poruci varaždinskog biskupa, mons. Bože Radoša, upućene svim župama na području Varaždinske biskupije, objavljenoj 31. prosinca 2020. godine, na adresi: http://www.biskupija-varazdinska.hr , stoji: 

U nedjelju, 10. siječnja 2021. godine, na blagdan Krštenja Gospodnjeg, određujem da sva kolekta – milostinja i ostali darovi vjernika – bude prikupljana za stradale u potresu. Isto tako, svi novčani darovi koje Vam vjernici u tu svrhu daruju toga, ali i svih prethodnih dana, neka se prilože navedenoj kolekti i dostave nakon 10. siječnja, što je prije moguće, ekonomatu Varaždinske biskupije.

I potom 

Mnogi se ovih dana žele uključiti i pomoći svojim darom. Kako bi primljena pomoć bila što učinkovitije raspoređena, i došla do potrebitih, i što je sada najvažnije, nastavila se – jer je jasno da će ova nevolja potrajati, pozovite vjernike da svoj dar – radije nego hranu, odjeću i ostale potrepštine kojih je trenutno dovoljno – uplate na račun Hrvatskog Caritasa:

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.