Načelnik općine Cestica zahvaljuje svim mještanima koji su na bilo koji način pomogli potresom pogođenim područjima

OBJAVLJENO 4.1.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

Iz Cestice u dva dana otpremljena humanitarna pomoć i kamp prikolica

Tragičan potres koji je potkraj mjeseca prosinca 2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, ponukao je stanovništvo s područja općine Cestica na prikupljanje pomoći za stradale. Sisačko područje potres je prvi puta zadesio u ponedjeljak, 28. prosinca 2020. godine, dok je sljedećeg dana potres jačine 6,2 po Richteru razrušio gradove Glinu, Petrinju, Sisak i okolna naselja. 

Odmah istog dana počelo je prikupljanje pomoći u DVD-u Lovrečan-Dubrava i Udruzi mladih Hiperaktivni Cestica. Općina Cestica organizirala je, u suradnji s Udrugom mladih Hiperaktivni Cestica, prikupljanje pomoći u srijedu, 30. prosinca, od 9 do 16 sati. Na zaprimanju pomoći i njenom sortiranju aktivno su se uključili članovi Udruge mladih, a zahvaljujući razumijevanju tvrtke Fibis i Al-tim, koje su na raspolaganje stavile kombi vozila, pomoć je već drugi dan otpremljena za Petrinju i Sisak u kartonskim kutijama koje je donirala tvrtka Frasson.

Ista grupa mladih na zaprimanju pomoći radila je i na staru godinu, a paketi su potom, u subotu 2. siječnja 2021. godine, otpremljeni vatrogasnim kombi vozilima DVD-a Babinec i Lovrečan-Dubrava na stradala područja, kao i kamp prikolica koju je donirao Ivan Butija iz Cestice. 

Jedan od koordinatora cijele akcije bio je i Nikola Milec, predsjednik Udruge mladih Hiperaktivni Cestica, koji je, pred polazak kombi vozila za Petrinju, na staru godinu, rekao:

Nema tih riječi kojima bi mogao opisati solidarnost koju su naši sumještani iskazali u protekla tri dana. Mi smo podijelili nekoliko paketa osobno potrebitima na području Siska i Petrinje. Dio robe dostavljen je u društveni dom u Hrastovici odakle se pomoć dostavlja potrebitima u naselja Donji Kukuruzari, Mačkovo Selo, Pecka, Jabukovac, Hrvatski Čuntić, Gornja/Donja Bačuga; Vlahović; Gornja/Donja Mlinoga i mnoga druga. Zahvaljujem svim mještanima koji su na bilo koji način pomogli potresom pogođenim područjima kao i volonterima na njihovom dobrovoljnom radu.

U Kulturnom centru u Cestici još je ostao dio robe koji čeka na transport, a isti će se isporučiti u dogovoru s kontaktima na pogođenom području.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.