Za stradale u potresu prikupljeno preko 300 paketa

OBJAVLJENO 31.12.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na staru godinu pomoć će se prikupljati od 12 do 14 sati

Apokaliptične slike potresa koji je, s epicentrom na području Gline, Petrinje i Siska zahvatio Sisačko-moslavačku županiju i Sisačku biskupiju potaknuli su i stanovništvo s području općine Cestica na prikupljanje pomoći za postradale u potresu.

Kako bi se pomoć što prije dostavila u potresu stradalom stanovništvu Općina Cestica organizirala je, u suradnji s cestičkim udrugama, prikupljanje pomoći u srijedu, 30. prosinca, od 9 do 16 sati, a ista se prikupljala u Kulturnom Centru u Cestici. Na zaprimanju pomoći i njenom sortiranju aktivno su se uključili i članovi Udruge mladih Hiperaktivni Cestica. Prvog dana pozivu se odazvalo 320 obitelji, rekao je Nikola Milec predsjednik Udruge mladih, a popodne je dopremljeno i tridesetak paketa koji su se u utorak popodne prikupili u dvorani DVD-a Lovrečan Dubrava, u Velikom Lovrečanu. 

Podršku mladima prvog dana dali su i predstavnici općine Cestica, predsjednik Vijeća Darko Majhen i načelnik općine Mirko Korotaj, koji su naglasili da će Općina Cestica i financijski pomoći stradalima u potresu.

Kako bi i ostali mještani mogli za postradale u potresu dati svoj prilog, u trajnim namirnicama, higijenskim potrepštinama i osobnoj zaštitnoj opremi, Udruga Mladih Hiperaktivni Cestica na prikupljanju pomoći radit će i na staru godinu, a pomoć se u Kulturni centar općine Cestica može donijeti i u četvrtak, 31. prosinca 2020. godine, u vremenu od 12 do 14 sati.

Pomoć u gore spomenutim potrepštinama može se do 4. siječnja 2020. godine dostaviti i u župu Križovljan, a u prikupljanju pomoći za postradale u nedjelju, 3. siječnja 2020. godine, od 9 do 12 sati, priključit će se i vatrogasci s područja župe koji će kombi vozilima, svaki na svom području, prikupljati pomoć u namirnicama, higijenskim potrepštinama i osobnoj zaštitnoj opremi.

Pomoć za postradale u potresu može se uplatiti i na račun Caritasa Sisačke biskupije, podaci su: Caritas Sisačke biskupije, Žiro račun: HR1024070001100357106, model: 00, poziv na broj: OIB uplatitelja, svrha: Pomoć nastradalima od potresa, a pomoć se može uplatiti i na račun Crvenog križa, https://www.hck.hr/novosti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodjenima-potresom-u-petrinji-i-sisku/10649

Svaka kuna dobro će doći ljudima i kraju koji su pogođeni ovim katastrofalnim potresom.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.