Dvanaesta provjera vatrogasne opreme VZO Cestica

OBJAVLJENO 5.10.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Vatrogasna zajednica općine Cestica obuhvaća rad šest vatrogasnih društava koja su i ove godine na obalama rijeke Drave u Velikom Lovrečanu priredila tradicionalnu provjeru vatrogasne opreme, a koja je u posjedu cestičkih vatrogasnih društava.

Zanimljivost ovogodišnje 12. po redu provjere je ta što se ista prvi puta, zbog visokog vodostaja rijeke Drave koja je poplavila sjevernu obalu, održala na desnoj obali rijeke, nedaleko ribičke kućice, na adresi Varaždinska 10 b, Veliki Lovrečan.

Vježba je održana u nedjelju, 4. listopada 2020. godine s početkom  u 10 sati, a kao još jednu zanimljivost ovogodišnje vježbe možemo istaknuti da je vodostaj rijeke Drave za 30 minuta narastao za desetak centimetara. Prema ranije dogovorenom rasporedu najzapadnije su bili vatrogasci DVD-a Gornje Vratno, a potom su se prema mostu rasporedili članovi vatrogasnih postrojbi DVD-a Babinec, Križovljan-Cestice, Virja Križovljanskoga, Lovrečan  Dubrave i domaćina ovogodišnje vježbe, DVD-a Gradišće.

Na ovogodišnjoj provjeri ispravnosti vatrogasnih vozila i opreme sudjelovala su 43 vatrogasca, a istoj su uz članove operativnih postrojbi bili prisutni i brojni podupiratelji rada vatrogasaca.

Uz vatrogasne štrcaljke i agregate koji su bili smješteni uz samu obalu rijeke Drave, zapadno od ulijevanja potoka Pošalitve u maticu rijeke, tu je bilo i šest navalnih vozila, tri auto prikolice i dva kombi vozila, a nakon izvršene provjere izvješće je podnio zapovjednik Milenko Biškup.

Darko Majhen, predsjednik VZO Cestica i predsjednik Vijeća općine Cestica naglasio je da je zahvaljujući vrijednom radu vatrogasnih društava sva oprema spremna za korištenje kao i vatrogasne štrcaljke te najavio daljnje vatrogasne aktivnosti kojima će domaćin biti DVD Gradišće.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.