Bespovratne potpore malim i srednjim poduzetnicima

OBJAVLJENO 30.9.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica
Općina Cestica potpisala je sinoć s 27 lokalnih poduzetnika Ugovore o dodjeli 292.000 kuna bespovratne pomoći. Radi se o novcu iz Programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva Općine Cestica za razdoblje 2018.-2020., u sklopu kojega će ukupno 92 općinska poduzetnika dobiti 600.000 kuna.
 
Svi poduzetnici, njih 92-oje, koji su se javili na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, a imali su valjane molbe, novac će i dobili. Dinamika kojom će ga primiti, određena je bodovima na rang listi, a do mjeseca ožujka će isplata biti kompletirana. Poziv je bio objavljen u listopadu 2019. godine, ali je zbog globalne pandemije usporena dinamika njegove provedbe.
 
U sklopu ove su, prve mjere iz Programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva, potpore podijeljene za početnike – start up (7.649,38 kn), za jačanje poduzetničkih kompetencija (35.827 kuna) te je 254.684,89 kuna dodijeljeno za modernizaciju opreme i proizvodnje. 
 
Načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj pri potpisivanju je ugovora naglasio dobar poduzetnički potencijal malih i srednjih lokalnih poduzetnika, a čijem radu i razvoju Općina rado pomaže.
 
- To je na korist svih građana Cestice. Jako gospodarstvo znači radna mjesta pa time i dobar standard, a koji u konačnici pridonosi ostanku Cestičana na općinskom području.
 
Cestica je, upravo zbog dobrog gospodarskog razvoja i strategije općinskih poduzetnika, izbjegla veliki val iseljavanja – ističe načelnik Korotaj. 
 
Dobar napredak lokalnih poduzetnika, Općina prati s uvođenjem moderne infrastrukture na cijelom svom području. 
 
- Vi zapošljavate, mi vas pratimo. Naiđete li na problem, dođite u Općinu i pronaći ćemo rješenje – rekao je načelnik poduzetnicima pri potpisivanju ugovora.
 
Bespovratna sredstva za modernizaciju poslovanja, dobio je i Dom za starije i nemoćne "Novi život". Ravnateljica Iva Roža kaže da im je "ova potpora dobar vjetar u leđa". 
 
- Iskoristiti ćemo ih za stvari zbog kojih će naš dom u budućnosti biti još ugodniji za život i boravak svojim korisnicima – zahvalila je ravnateljica Roža Općini na potpori. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.