Završna proslava Dana općine Cestica 2020. godine

OBJAVLJENO 17.9.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Misno slavlje predvodio preč. Ivan Rak, a vlč. Zorislav Šafran, baki Tereziji uručio blagoslov Pape Franje, povodom devedesetog rođendana

Kako je i u programu proslave Dana Općine Cestica za 2020. godinu bilo najavljeno, nakon svečane sjednice, blagoslova novosagrađenog kulturnog centra održanog u petak, 11. rujna, završni dio proslave održan je na sam blagdan Uzvišenja sv. Križa, u ponedjeljak, 14. rujna 2020. godine.

Svečanu koncelebriranu misu u 11 sati, u crkvi Uzvišenja sv. Križa u Radovcu, predvodio je i održao prigodnu propovijed preč. Mr. Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije, a istoj su uz načelnika Mirka Korotaja, doduše zbog epidemioloških mjera u nešto manjem broju, bili prisutni i brojni župljani.

Pod misom pjevao je, uz pratnju na orguljama orguljaša Marijana Županića, zbor župe Križovljan, a na proštenje u rodnoj župi bio je i vlč. Vjekoslav Pavlović, župnik iz Blaškovca kod Sesveta.

Na kraju mise vlč. Zorislav Šafran, zahvalio je kancelaru Biskupije na predvođenju misnog slavlja, a potom je u ime župe Križovljan baki Tereziji čestitao devedeseti rođendan i uručio blagoslov Pape Franje koji joj je podijelio u Vatikanu 7. srpnja ove godine.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.