Članice Udruge Vezilje održale 11. sjednicu skupštine

OBJAVLJENO 20.7.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Zbog korone odgođenu izvještajnu sjednicu skupštine članice Udruge ručnih radova Vezilje Cestica, koja j na rasporedu bila planirana za subotu, 4. travnja, održala se u subotu, 18. srpnja 2000. godine, s početkom u 18 sati, a sama sjednica bila je u prostorijama Udruge umirovljenika u društvenom domu u Gornjem Vratnu. Sjednica je započela pozdravnim riječima predsjednice Mirjane Vunderlih, a potom je istu nastavila voditi Doroteja Dobrotić.

Izvješće o radu i pregled financijsko-materijalnog poslovanja u proteklom razdoblju, kao i plan rada za naredno razdoblje podnijela je Vesna Šipek, a sva izvješća i planovi jednoglasno su prihvaćeni radu.

UZ predstavnike cestičkih udruga s kojima Vezilje surađuju, sjednici je bio prisutan i predsjednik Općinskog vijeća općine Cestica Darko Majhen i načelnik općine Mirko Korotaj koji je članicama Udruge ručnih radova Vezilje zahvalio na očuvanju tradicije izrade ručnih radova cestičkog kraja te prenošenju znanja na mlađe što je od iznimnog značaja za očuvanje zavičajne baštine. 

Razgovaralo se i o mogućnostima „preseljenja“ aktivnosti Udruge Vezilje u prostorije Kulturnog centra koji je pred završetkom, a gradi se u središtu općine u Cestici. Prijedlog je podržao i načelnik Korotaj, a sama realizacija preseljenja i mogućnosti za organizaciju izložbe ručnih radova realizirati će se i u dogovoru s planiranim aktivnostima ostalih cestičkih udruga koje su izrazile želju za smještajem u zgradi Kulturnog centra Cestica.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.