Mještani Otok Virja utrošili preko 500 sati dobrovoljnog rada za uređenje doma i okoliša

OBJAVLJENO 1.7.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Uz pomoć općine Cestica i uz potporu LAG-a Sjeverozapad obnovljen je kompletna zgrada društvenog doma u Otok Virju.

Prema riječima načelnika Mirka Korotaja ukupni troškovi sanacije i obnove iznose 667.236,89 kuna, a u zatvaranju financijske konstrukcije uz LAG Sjeverozapad, koji je osigurao iz EU fonda 252 tisuće kune, sudjelovala je i općina Cestica koja je u proračunu osigurala dio koji je nedostajao.

U sklopu obnove izmijenjeno je kompletno krovište i stolarija te stavljena nova termo fasada na cijeloj zgradi, a da bi se zgrada i okoliš uredio prema potrebama mještana isti su svojim dobrovoljnim radom, uz pomoć sponzora uredili unutrašnjost doma, prostorija kluba NK Bratstvo Otok Virje i okoliša oko zgrade.

Nakon građevinske sanacije, zbog „korone“ jedno vrijeme radovi su stali, a 19. svibnja 2020. godine nastavljeno je izvođenje radova koji nisu bili obuhvaćeni projektom. Tako je bojanje prostorija besplatno izveo David Kranjc, a uz besplatno ličenje prostorija osigurao je i potrebno boju i lakove. Petar Juršić nabavio je i postavio keramičke pločice u kuhinji, a Mirko Domijan nabavio je i ugradio potreban elektro materijal dok su nogometaši NK Bratstva nabavili potrebna rasvjetna tijela. Zahvaljujući pomoći općine Cestica, u dijelu koji koristi NK Bratstvo, uređena je prostorija za sastanke i druženja, a Vlado Kostanjevec napravio je i ugradio žaluzine za sve prozore na zgradi.

Uz spomenute na čišćenju i uređenju prostorija NK Bratstvo i društvenog doma Otok Virje sudjelovale su Danica Bednjanić, Jožica Golubić, Marija i Štefica Juršić Jadranka Krajcer, Milena Kolmačić, Mirjana Pižeta i Lidija Turščak,, a pridružili su im se i kolege; Bojan Bednjanić, Mirko Domjan, Peter Juršić, Alen i Mladen Krajcer, Zdravko Petovar, Stanko Vincetić i Feliks Velečić.

Prema riječima predsjednice Mjesnog odbora Otok Virje, Štefice Juršić, nakon uređenja doma i prostorija NK Bratstvo, zahvaljujući općini Cestica i firmi Vodogradnja iz Varaždina u depresiju zgrade prema Dravskoj ulici i okolici navezeno je preko 40 kamiona zemlje, a na radnoj akciji, 25. lipnja 2020. godine, planiranju terena i sijanju travne smjese sudjelovali su: Bojan i Danica Bednjanić, Mirko Domjan, Doroteja, Jožica , Lidija i Nenad Golubić, Marija, Mihael, Peter i Štefka Juršić, Alen Krajcer, Zdravko Petovar, Mirjana Pižeta i Stanko Vincetić.

Mještani Otok Virja za uređenje prostorija NK Bratstvo i društvenog doma Otok Virje utrošili su preko petsto sati dobrovoljnog rada rekla je predsjednica MO Otok Virje Štefica Juršić, a tijekom godine u aktivnostima uređenja igrališta i prostorija kluba i društvenog doma, kao i njegovog okoliša sudjeluju i brojni mještani i članovi kluba.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.