Održana skupština Udruge Život i radost

OBJAVLJENO 8.6.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Za realizaciju programa udruga ŽIR prijavila se na sedam natječaja

Zbog sprječavanja širenja zaraze od koronavirusa (COVID-19), preporuka i odluka Stožera civilne zaštite na području Republike Hrvatske otkazana su sva događanja i okupljanja građana i na području općine Cestica, od. 19. ožujka 2020. godine, pa je tako izvještajna sjednica skupština Udruge Život i radost Cestica održana u petak, 5. lipnja 2020. godine.

Sama sjednica održana je u vijećnici općine Cestica, s početkom u 18 sati, a započela je uvodnim pozdravom predsjednice Irene Jamnik. Po usvojenom dnevnom redu sjednicu je nastavila voditi Nevenka Panić, koja je izabrana za predsjednicu radnog voditeljstva, a za vođenje zapisnika izabrana je Jožica Kolmačić. U verifikaciono povjerenstvo izabrane su Natalija Bosilj, Radmila Pavlović i Blanka Mikeca, a za ovjerovitelje zapisnika određene su Dragica Borak i Katica Obadić.

Izvještajni dio sjednice započeo je osvrtom Predsjednice na realizirane aktivnosti u protekloj godini, a među ostalim istaknula je da je članstvo Udruge „ŽIR“ Cestica, nastavilo raditi na uključivanju djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u društvo. Tako se i protekle godine nastavilo s održavanjem kreativnih radionica i senzornih vježbi, a organiziran je i trening u taekwondou, jahanje, terapija igrom u radu s djecom s teškoćama i pomaganje komunikacije djece s poremećajem autizma te ostale aktivnosti. Jedna od aktivnosti udruge ŽIR bila je informiranje roditelja djece s teškoćama o pravima na dobivanje statusa roditelja njegovatelja, a nije izostala ni podrška pojedincima i obiteljima kod obavljanja potrebnih pregleda, kontrola, terapija i snimanja, te ostalih aktivnosti usmjerenih na uključivanje djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u društvo. Lanjske godine održana je i humanitarna večer „Dan bez brige“, kao i svih prethodnih godina, a članovi

Udruge sudjelovali su i na potrebnim seminarima i edukacijama, te radili na izradi programa za dobivanje potrebnih sredstava za pomoć djeci s različitim teškoćama i osobama s invaliditetom. Udruga Život i radost Cestica, samostalno ili u suradnji s ostalima, prijavila je sedam projekata, na razne natječaje, a za koje se nadaju da će se realizirati u narednom razdoblju.

Po iscrpnom izvješću predsjednice Irene Jamnik, o aktivnostima Udruge ŽIR, protekle godine govorio je, o materijalno-financijskom poslovanju, tajnik Roman Štehec, a izvješće nadzornog odbora podnijela je Dragica Milec, dok je Blanka Mikec izvijestila prisutne da je sjednici skupštine prisutno preko 80 % posto članova.

Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena kao i plan rada i financijski plan za tekuću godinu, a aktivnosti u tekućoj godini izvoditi će se sukladno moćnostima i raspoloživim financijskim sredstvima. Jedna od prioriteta na kojima će se i nadalje raditi biti će osiguranju vlastitog prostora Udruge, kao i vozila za potrebe prijevoza korisnika, a sve u cilju unaprjeđenja kvalitete života djece s teškoćama i njihovih obitelji.

Čestitke na uspješnom radu rukovodstvu Udruge Život i radost Cestica, uputio je načelnik Mirko Korotaj, a uz zahvalnost za vođenje brige o potrebama djece s teškoćama i osobama s invaliditetom obećao je i daljnju pomoć općine Cestica u realizaciji program.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.