Prijem predstavnika tvrtke Frasson kod načelnika Mirka Korotaja

OBJAVLJENO 25.5.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Nakon smirivanja korona krize i zatvorenih granica predstavnik tvrtke Frasson iz Italije posjetio je svoj pogon u Otoku Virju.  Tom je prilikom sa svojim suradnicima posjetio i Općinu Cestica i načelnika Mirka Korotaja.

Zahvalio je načelniku i Općini na suradnji i potpori  tijekom krize, te je izrazio zadovoljstvo što tvrtka i dalje radi punom snagom nakon situacije s koronavirusom.

Nakon nemogućnosti dolaska vlasnika u svoju tvrtku te kontrole proizvodnje, naišli su na vrlo dobru situaciju te visok stupanj odgovornosti svojih radnika na što su vrlo ponosni. Također je veliki plus što rade u jednoj smjeni te su se mogli dodatno bolje organizirati kako proizvodnja ne bi stala.

Obzirom da su veoma zadovoljni sa radom svojih zaposlenika koji većinom dolaze iz područja općine, u budućnosti žele dodatno privući radnike upravo iz područja općine Cestica. Ova situacija je ukazala i na mnoge prednosti zaposlenika koji žive u blizini samog pogona.

Tvrtka Frasson ima svoje tržište uglavnom u srednjoj Europi, a kako su mnoge trgovine obućom u Europi bile su prisiljene zatvoriti svoja vrata, općenito je proizvodnja na srednjoeuropskom tržištu pala za 40 % . 

Ipak, kako je najveći dio proizvodnje usmjeren na proizvodnju obuće za vojsku, nadaju se skorom povećanju proizvodnje.

Tijekom korona krize, tvrtke s područja općine Cestica bile su primjer dobre prakse. Uspješno su se nosile sa svim nedaćama, slijedile su i dalje slijede sve preporuke civilnog stožera.

Zbog pada poslovanja i kako bi i dalje uspješno nastavile sa svojim radom, načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj je najavio otpisivanje dio komunalne naknade upravo tvrtkama iz područja općine Cestica.

U ovim vremenima krize poduzetnici  su najviše stradali, a svaka pomoć je uvijek više nego dobrodošla.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.