WIFI4EU: besplatan pristup WIFI mreži omogućen i mještanima općine Cestica

OBJAVLJENO 9.4.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica
WIFI4EU: besplatan pristup WIFI mreži omogućen i mještanima općine Cestica

Besplatni bežični internet na 6 lokacija u općini Cestica od prošlog vikenda može se besplatno koristiti. Ugradnju nove opreme kroz pod nazivom WiFi4EU s 15.000 eura je financirala Europska unija.

Općina Cestica se prijavila za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih izgradnji mreže na javnim prostorima ušla među europske gradove i općine koje su ovim putem osigurale 15.000 eura. Putem jednostavne nabave odabran je izvođač radova tvrtka Callidus Grupa d.o.o. iz Zagreba, instalirana je i puštena u promet nova oprema na novim lokacijama u mreži WiFi4EU čime je omogućena mrežna pokrivenost besplatnog interneta na 6 lokacija. Prema kriterijima EU, teritorijalnih mogućnosti s obzirom na optičku vidljivost i vrijednosti vaučera, odabrane su sljedeće lokacije:

- vanjske pristupne točke: društveni dom Babinec, društveni dom Gornje Vratno, društveni dom Radovec Polje, zgrada Općine, OŠ Cestica 1 i 2

- unutarnje pristupne točke: društveni dom Gornje Vratno, društveni dom Babinec, dvorana OŠ Cestica, društveni dom Radovec Polje, sklonište Cestica, zgrada Općine

I dalje pratimo trendove jer činjenica je da imamo sve veći broj mobilnih uređaja koji se spajaju na Internet bilo radi posla, zabave ili informiranja.

Besplatan javni WiFi ima 6 punktova na raznim lokacijama na području općine Cestica, te je aktivan svih 12 mjeseci u godini, a mreža je kontrolirana od EU komisija. Prijava na mrežu je jednostavna, potrebno je u izborniku uključiti novo pretraživanje Wifi mreže, klikom na WIFI4EU prihvatiti „Uvjete korištenja“ i Internet se može koristiti.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.