VAŽNO: Obavijest o izdavanju propusnica za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravišta

OBJAVLJENO 24.3.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica
VAŽNO: Obavijest o izdavanju propusnica za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravišta

Obavještavamo mještane kako je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

1. Propusnice koje izdaje, ovjerava i potpisuje Stožer civilne zaštite Općine Cestica su prema Odluci iz članka II:

  •  iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Propusnice možete zatražiti putem e-maila sa popunjenim Zahtjevom koji se nalazi na kraju ove objave: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i telefona 042/724-824. Izdane propusnice će Vam biti dostavljene putem e-maila.

Propusnice vezane uz zahtjeve predane do 11:00 sati izdavati će se isti dan, sve kasnije predane izdavati će se sljedeći dan.

Za one koji nemaju mogućnost koristiti e-mail, na ulazu Općinske zgrade biti će postavljen stol na kojem će se nalaziti kutija sa praznim zahtjevima koji će se moći popuniti i ostaviti u za to predviđenoj kutiji svaki radni dan od 7:00 do 15:00 sati.

Izdane propusnice moći će se preuzeti sljedeći dan ujutro.

Molimo mještane da se drže uputa i ne ulaze u prostorije Općine (zbog izbjegavanja kontakata) !

2. Ostale propusnice NE izdaje Stožer civilne zaštite Općine Cestica niti Općina Cestica već odgovorne osobe u pravnoj osobi (npr. poslodavac, liječnik…), a te pravne osobe izdaju propusnice u ovim slučajevima:

  • ako osoba mora napustiti prebivalište ili stalno boravište zbog:
    • prometa i kretanja za opskrbu područja,
    • migracija zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite,
    • dostave lijekova i sanitetskog materijala,
    • održavanja komunalnih djelatnosti,
    • vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom,
    • zaštitarske službe,
    • izvješćivanja javnosti,
    • putovanja na posao i s posla ako je neophodno i ne može se obaviti od kuće,
    • žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprečavanju širenja bolesti COVID-10.
  • ako osoba mora napustiti prebivalište ili stalno boravište zbog hitne medicinske skrbi.

Vezano uz navedeno, molimo građane da poštuju zabrane iz Odluke i da ne napuštaju mjesto prebivališta i stalnog boravka bez valjane propusnice koje izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnici obiteljske medicine te lokalni (gradski ili općinski) stožeri civilne zaštite. Napominjemo kako Odluka stupa na snagu s danom 24. ožujka 2020. godine od 0.01 sati. Odluka se nadovezuje na već postojeću Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja – poručuju iz PU Varaždinske.

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera, propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji kao i da je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti”, poručuju iz Stožera civilne zaštite Općine Cestica.

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.