Vatrogasci DVD-a Križovljan Cestica održali 91. sjednicu skupštine

OBJAVLJENO 9.3.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Od šest intervencija vatrogasci četiri puta gasili napuštenu farmu Križovljangrad

U dvorani DVD-a Križovljan Cestica održana je u subotu, 7. ožujka 2020. godine, redovita, 91. sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva osnovanog 1929. godine.

Nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, na poziv predsjednika Ivana Kralj, minutom šutnje odana je počast preminulim vatrogascima, poginulim hrvatskim braniteljima i podupirajućim članovima, a potom je uputio pozdrav i izraze dobrodošlice brojnim gostima koji su nazočili sastanku. Nakon izbora radnih tijela vođenje sjednice potom je preuzeo Žarko Rodeš, a uz njega bila je i Helena Pšak i Marijan Vočanec, koji uz podnošenja izvješća o radu Upravnog odbora i predočenje planiranih aktivnosti ove godine, vodio zapisnik sjednice.

U izvješću zapovjednika, zamjenik zapovjednika Goran Dregarić, naglasio je da su vatrogasci DVD-a Križovljan Cestica u 2019. godini imali šest intervencija, a među kojima su četiri puta bili na intervenciji gašenja požara napuštene farme u Križovljangradu. Požar u napuštenoj farmi cestički vatrogasci gasili 15. i 20. ožujka, a potom i 3. i 4. travnja 2020. godine.

U podnesenim izvješćima, o materijalno-financijskom poslovanju govorio je blagajnik Ivan Pavlović, rad nadzornog odbora predstavio je Petar Humek, a Milan Županić naglasio je da je, od 38 aktivnih članova, sjednici prisutno njih 26 s pravom glasa.

U ime Vatrogasne zajednice općine Cestica čestitke na postignutim rezultatima uputio je Milenko Biškup, zapovjednik VZO Cestice, a zadovoljstvo dobrim radom DVD-a Križovljan Cestica i svih ostalih cestičkih vatrogasnih društava iskazao je i načelnik Mirko Korotaj.

Potpisom pristupnica u redove DVD-a primljene su Elena Kušenić iz Rinkovca i Patricija Pavlović iz Vinice, a po održanoj sjednici druženje je uz zakusku nastavljenu uz glazbeni sastav „Dalibor – Danko“.

Gosti 91. sjednice skupštine DVD-a Križovljan Cestica – 7. ožujak 2020.

Od strane općine Cestica bili su načelnik i zamjenik mu Mirko Korotaj i Žarko Rodeš, vijećnici Milan Borak i Vlado Hip, a od strane VZO Cestica sastanku su nazočili zapovjednik Milenko Biškup i tajnik Mladen Šćuric. Sjednici su bili prisutni i predstavnici pobratimljenog vatrogasnog društva PGD Hardek iz Slovenije, a na sjednici su bili prisutni i vatrogasci DVD-a Donje Vratno, Nova Ves Petrijanečka, Oštrice, Petrijanec, Strmec

Podravski i Vinica, kao i predstavnici cestičkih udruga s kojima vatrogasci surađuju.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.