Vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava održali 82. sjednicu Skupštine

OBJAVLJENO 2.3.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Zaslužnim i dugogodišnjim članovima uručena vatrogasna priznanja

U dvorani DVD-a Lovrečan Dubrava u Velikom Lovrečanu održana je, u subotu, 29. veljače 2020. godine s početkom u 18 sati, redovita 82. sjednica Skupštine vatrogasnog društva osnovanog 1938. godine.

Nakon izvođenje hrvatske i vatrogasne himne, te odavanja počasti preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, sve nazočne pozdravio je predsjednik Franc Težak, a potom je predložio da sjednicu nastavi voditi radno predsjedništvo u sastavu Mihaela Juričinec, Antonio Korotaj i Goran Težak koji je kao predsjednik radnog voditeljstva predložio dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen.

Opširni izvještaj o radu Društva u protekloj godini podnijela je tajnica Davorka Hrnčić, a o radu vatrogasne postrojbe govorio je zapovjednik Milenko Biškup. O financijsko materijalnom poslovanju izviješće je podnio blagajnik Branko Korotaj, a izvješće Nadzornog odbora iznio je Boris Ivančić. O brojnom stanju članova društva prisutnih na sjednici skupštine izvijestio je Marijan Škrinjar, a potom su prisutni u dvorani upoznati s prijedlogom Upravnog odbora za nastavak rada kao i s planiranim prihodima i rashodima. Tako će vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava i dalje voditi brigu o opremi, uvježbavanju vatrogasnih postrojbi za gašenje požara i spašavanje imovine, kao i pripremama za natjecanja, a u planu je i energetska obnova zgrade vatrogasnog doma. Sva izvješća i planovi jednoglasno su prihvaćeni. U ime kandidacijskog-izbornog povjerenstva Ana Županić predložila je da se za novog člana Upravnog odbora, na mjesto Milorada Tekića koji je podnio ostavku, izabere Miro Mikec, a što je također jednoglasno potvrđeno.

Skupština je također jednoglasno usvojila prijedlog da se za počasnog člana imenuju Stanko Kočevar, a dokument o statusu počasnog člana dobila je i Darinka Hrnčić

Čestitke rukovodstvu DVD-a Lovrečan Dubrava na uspješnom radu prvi je uputio Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica, i predsjednik Općinskog vijeća, a potom u ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i VZO Vinica Robert Kovačić, predsjednik DVD-a Vinica. Čestitke na uspješnom radu i zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom redom su uputili predstavnici pobratimljenih društava, PGD Korena i Bukovci kao i prijateljskih društava iz Republike Slovenije, PGD Cirkulane, Maribore Pobrežje, a svojim dolaskom zahvalnost za nesebičan rad iskazali su i brojni ostali gosti i podupiratelji. Riječi zahvale za nesebičan rad u provođenju svih aktivnosti DVD-u Lovrečan Dubrava uputio je i načelnik Mirko Korotaj, te obećao daljnju pomoć općine Cestica u razvoju i unaprjeđenju vatrogastva svim vatrogasnim društvima, a preko fonda općina Cestica pomoći će i kod izrade projekta energetske učinkovitosti zgrade DVD-a.

Zahvalnice za pomoć DVD-u Lovrečan Dubrava primili su: Nada Kumek, MD elektroinstalacije Mario Dobrotić, obitelj Obadić iz Gornjeg Vratna, Damir Ropić, Peter Liber, Franjo Borak i Cafe bar Zeko, a diplome i brončane vatrogasne medalje Vatrogasne zajednice općine Cestica primili su Davorka Hrnčić i Neven Furjan. Brončanu vatrogasnu plamencu dobila je Ana Županić, Mario Prikratki i Mladen Mikec koji je primio i spomenicu za desetogodišnje članstvo, a 10 godinu u DVD-u provela je i Marija Borak i Mladen Kunštek. Spomenice za dva desetljeća u Društvu dobili su: Ivica Borak, te Goran i Stjepan Težak, a spomenice za 40 godina u DVD-u primili su: Boris Ivančić, Mladen Kumek, Franc i Mirko Težak. Diplome o stečenom zvanju vatrogasac dobili su Jasmin Furjan i Lovro Jurčević, a potpisom pristupnice u DVD Lovrečan Dubrava primljena je Janja Županić iz Brezja Dravskog.

Pred kraj sjednice skupštine odlučeno je da će članarina za pomažuće članove i dalje biti 100 kuna, a potom je predsjednik Franc Težak zahvalio svima na sudjelovanju. Za sve sudionike, članove vatrogasnog društva i goste zakusku su pripremile članice DVD-a Lovrečan Dubrava, a druženje je potom nastavljeno uz svirku braće Darka i Nenada Majhen.

Gosti 82. sjednice skupštine DVD-a Lovrečan Dubrava – 29. veljače 2020. godine

Načelnik i zamjenik načelnika općine Cestica Mirko Korotaj i Žarko Rodeš, predsjednik VZO Cestica i općinskog vijeća Darko Majhen, , zapovjednik VZO Cestica Milenko Biškup, zamjenik predsjednika Zajednice Danijel Korotaj, izaslanik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, predsjednik VZO Vinica Robert Kovačić, vatrogasci iz Republike Slovenije, pobratimljena društava, PGD Korena i Bukovci te predstavnici PGD-a Cirkulane, Maribor Pobrežje i Zavrč. Predstavnici vatrogasnih društava iz susjednih općina, DVD Maruševec i Vinica, te cestička vatrogasna društva: DVD Babinec, Gradišće, Križovljan-Cestica, Gornje Vratno i Virje Križovljansko. Od ostalih gostiju bile su prisutne i predstavnice KUD-a općine Cestica, Lovačkog društvo Sv. Hubert Cestica, Udruge umirovljenika općine Cestica, Udruge vinogradara i vinara Sv. Martin Cestica, Ribolovnog kluba općine Cestica 1995. i MNK Lovrečan, a sjednici su bili nazočni i predstavnici MO Lovrečan-Brezje i Dubrava Križovljanska, počasni članovi, sponzori i podupiratelji društva.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.