Dječji vrtić Zeko – „Mi smo male maškare“

OBJAVLJENO 25.2.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Povodom maškara djeca se u vrtiću kroz igru, ples, pjesmu, crtanje i izradu maski upoznaju s fašnikom i pokladnim običajima.

Djeca uživaju. Poistovjećuju se s drugima. U sebi zadržavaju lijepe utiske i svoja pozitivna iskustva prenose drugima, kao što su naši stari prenijeli nama.

Na taj način dio naše tradicije prenosimo u naš svakodnevan život, činimo ga ljepšim i bogatijim i postaje dijelom nas. Jedan od najbližih doživljaja kojim smo djeci željeli približiti narodne običaje jest i onaj vezan za poklade ili maškare.

U utorak 25. 02. na sam fašnik, djeca starijih skupina došla su u vrtić maskirana u razne likove i spremna za međusobnu zabavu i druženje. I odgojiteljice su se, ponesene dječjim oduševljenjem maskama, također maskirale.

Svi su se veselo okupili u zajedničkom prostoru vrtića odakle su krenuli u povorku prema općinskom dvorištu. Na ulazu u dvorište dočekao ih je i pozdravio općinski načelnik Mirko Korotaj, te su potom svi zajedno zaplesali debelu repu. Kao šećer na kraju, sva djeca su počašćena bombonima.

Svaki je narod toliko bogat koliko je bogata njegova baština, a naša djeca to svakako i pokazuju.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.