Općina Cestica sponzor dječjeg maskembala i generalni pokrovitelj maskembala u Lovrečanu

OBJAVLJENO 25.2.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

U subotu 22.2.2020. članovi DVD-a Lovrečan Dubrava po 33. put, organizirali su Lovrečanski maskenbal. Dječji program započeo je u 17 sati. U natjecanju za najbolje maske sudjelovalo je preko 40 mališana.

Organizatori su pripremili mnogo vrijednih nagrada, pa su tako podijelili 6 nagrada žirija, 6 nagrada publike i nagradu organizatora. Sve maske koje nisu dobile glavne nagrade, dobile su utješne nagrade (slatke pakete).

Nakon dječjeg maskenbala, u 21 h počeo je tradicionalni maskenbal za velike maske. Na tradicionalnom maskenbalu sudjelovalo je 10 maskiranih skupina i 3 pojedinačne maske. Žiri nije imao lagan posao, ali je ipak dodijelio 5 nagrada najboljim maskama. Podijeljeno je i 5 nagrada publike.

Kako to tradicija nalaže, svoju nagradu dodijelili su i djelatnici šanka i kuhinje. Ukupni fond nagrada na 33. Lovrečanskom maskenbalu bio je preko 7000 kn (nagrade za maske), što dokazuje da još uvijek Lovrečanski maskenbal drži jako dobar renome. Tokom ovogodišnjeg maskenbala prodan je rekordan broj glasačkih listića, a 28 najsretnijih posjetitelja maskenbala primilo je vrlo vrijedne nagrade. Kompletan nagradni fond 33. Lovrečanskog maskenbala osigurala su čak 62 sponzora, a program dječjeg maskenbala u cijelosti je pokrila općina Cestica koja je i ove godine bila generalni pokrovitelj maskenbala.

U organizaciji i radu na maskenbalu sudjelovalo je čak 26 članova DVD-a Lovrečan Dubrava. Šef zabave i ove godine bio je Mladen Mikec, a kompletnu organizaciju maskenbala vodio je po 33. put Franc Težak (Marič). Kako bi se male i velike maškare dobro zabavile i naplesale, bila je i ove godine zadužena odlična grupa TIM. Cijeli program maskenbala vodio je i ove godine u ulogama lava, a kasnije farmera Jože, voditelj Neven Furjan.

Organizacijski odbor 33. Lovrečanskog maskenbala se zahvaljuje svima koji su na bilo kakav način pomogli u organizaciji ovog događaja. Da bi Vam dokazali zašto želimo zadržati tradiciju organizacije Lovrečanskog maskenbala, dovoljno je da pogledate fotogaleriju koja dokazuje da ljudska mašta nema granica.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.