Održana stota sjednica skupštine DVD-a Gornje Vratno

OBJAVLJENO 25.2.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Proslova stote obljetnice društva održat će se 21. lipnja 2020. 

Redovita izvještajna sjednica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornje Vratno održana je u prostorijama društvenog doma, 22. veljače 2020. godine s početkom u 18 sati. U uvodnom dijelu, nakon intoniranja himni i odavanja počasti preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima, članove društva i goste pozdravio je predsjednik Darko Majhen, koji je nakon prihvaćanja dnevnog reda i izbora radnog voditeljstva, u kojem su još bili Lovro Korotaj i Vlado Hip, nastavio voditi sjednicu.

Izvješće o radu DVD-a 2019. godine podnio je tajnik Mladen Ščuric, a o financijskom poslovanju govorio je Tomislav Kolmačić. Brojno stanje prisutnih na sjednici skupštine predočio je Matija Dregarić, a Eva Hrženjak pročitala je izviješće Nadzornog odbora. Sva izvješća, kao i plan rada za 2020. godinu, u kojem je naglašeno da se proslava stote obljetnice DVD-a Gornje Vratno planira održati 21. lipnja, jednoglasno su prihvaćena.

Čestitke na uspješnom radu vatrogascima DVD-a Gornje Vratno uputili su Danijel Korotaj, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice općine Cestica, zatim počasni predsjednik Zajednice Antun Knezoci, predstavnik DVD-a Maruševec, predsjednik PGD-a Zavrč Kristijan Lorbek, predsjednik PGD-a Cirkulane Anton Kokot, kum vozila Marijan Bistrović, a uz čestitke na ostvarenim rezultatima načelnik općine Cestica Mirko Korotaj, izrazio je zadovoljstvo dobrim radom udruga te naglasio da su vatrogasci najbolje organizirana i opremljena društvena organizacija koje će općina Cestica i nadalje pomagati.

U završnom dijelu sjednice diplome o stjecanju zvanja vatrogasac 1. klase primili su Rajko Juričinec i Jurica Obadić, a Antonio Majer dobio je uvjerenje o stjecanju specijalnosti bolničar prve pomoći u vatrogastvu. Potpisom pristupnica u DVD-e Gornje Vratno primljeni su Melani Šincek i Dominik Kukec.
Po održanoj stotoj sjednici skupštine DVD-a Gornje Vratno druženje je nastavljeno uz svirku glazbenog sastava Faringaši.

Gosti stote sjednice skupštine DVD-a Gornje Vratno - 22. veljače 2020. godine

Načelnik i zamjenik načelnika općine Cestica Mirko Korotaj i Žarko Rodeš, vijećnici Općinskog vijeća općine Cestica: Tanja Veršić, Milana Borak, Denis Kotolenko, Vlado Hip, član DVD-a i predsjednik Mjesnog odbora Gornje Vratno, zapovjednik VZO Cestica Milenko Biškup, zamjenik predsjednika Zajednice Danijela Korotaj, počasni predsjednik VZO Cestica Antun Knezoci, kum vozila Marijan Bistrović, prijatelji i kolege iz Slovenije, predstavnici PGD-a Zavrč i Cirkulane. Predstavnici vatrogasnih društava iz susjednih općina: DVD Maruševec, Vinica, Petrijanec, Strmec Podravski, Donje Vratno, Gornje i Donje Ladanje, a bili su i predstavnici cestičkih vatrogasnih društava: DVD Babinec, Gradišće, Križovljan-Cestica, Lovrečan-Dubrava i DVD Virje Križovljansko. Od ostalih gostiju bili su predstavnici KUD-a općine Cestica, NK Vratno, Udruge umirovljenika općine Cestica, Udruge vinogradara i vinara Sv. Martin Cestica, Udruge Vezilje i Udruge mladih Hiperaktivni Cestica, MNK Vrtovi Vratno, a sjednici su bili nazočni i predstavnici Veterinarske ambulante Cestica, sponzori i podupiratelji društva.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.