Lea Milec izabrana za novu predsjednicu KUD-a općine Cestica

OBJAVLJENO 18.2.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

U prostorijama KUD-a općine Cestica, Antuna Mihanovića 22, u Radovcu održana je u nedjelju, 16. veljače 2020. s početkom u 16 sati izvještajno izborna sjednica skupštine. Nakon hrvatske himne koju su otpjevale članice zbora Stellarium, nazočne je pozdravila predsjednica Petra Vunderl nakon čega je prihvaćen dnevni red i izabrano radno voditeljstvo u sastavu:  Monika Kanjir, predsjednica, Ana Cvetko zapisničar, te članice Valerija Lazar i Lea Milec. 

U ime verifikacionog povjerenstva Lucija Herceg izvijestila je da je sjednici prisutno 28 od 41 člana, a potom je izvješće o radu u 2019. godine podnijela Ana Cvetko. Opširno financijsko izvješće podnijela je blagajnica Blanka Mikec, a o radu nadzornog odbora Lucija Herceg. O stanju inventara i problemima koji su se javili zbog problema s vlagom izvijestila je Gordana Kos Kolar, a u svom izlaganju naglasila je da se zbog neadekvatnog prostora, nošnje nalaze kod članova KUD-a, a pojedini dijelovi imovine (starinski ormar i sadržaj u njemu) morali su se rashodovati. 

Sva podnijeta izvješća jednoglasno su prihvaćena, kao i prijedlog Upravnog odbora da se isti sa devet smanji na sedam članova. Zbog ostavki pojedinih članica rukovodstva KUD-a, na sjednicama Upravnog odbora, održanim 22. i 27. siječnja 2020. godine odlučeno je da se Skupštini predloži razrješenje rukovodstva društva te da se izabere novo vodstvo. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen te je prihvaćen i prijedlog članova za „novo“ vodstvo KUD-a, a potom je jednoglasno prihvaćeno i predloženo rukovodstvo. 

Novi Upravni odbor radi u sastavu od sedam članova. U novo rukovodstvo jednoglasno su izabrane: Lea Milec za predsjednicu, Nikolina Siročić je zamjenica predsjednice, a Valerija Lazar obnašat će funkciju tajnice. Članice Upravnog odbora još su Blanka Mikec, Lucija Kolar, Gordana Kos Kolar i Monika Kanjir. U nadzorni odbor izabrane su Elizabeta Majhen, Lucija Herceg i Ana Cvetko, a članice inventurnog povjerenstva su Ana Marija Sakač, Lucija Kolar i Gordana Kos Kolar. 

Jednoglasnom odlukom skupštine potom je prihvaćen financijski i plan rada, a među brojnim planiranim aktivnostima KUD općine Cestica biti će domaćin Županijske smotre dječjeg folklora koji će se održati 29. ožujka, u dvorani OŠ Cestica. 

Gosti 22. sjednice skupštine KUD-a općine Cestica

Izvještajno-izbornoj sjednici skupštine KUD-a bili su prisutni predstavnici Udruge umirovljenike, Udruge vinara i vinogradara sv. Martin Cestica, Hiperaktivni, članovi DVD-a Gradišće, Lovrečan-Dubrava i Babinec, a odazvali su se i predstavnici općine Cestica, predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen i načelnik Mirko Korotaj, koji je čestitao starom rukovodstvu na uspješnom radu i pomoć i suradnju obećao i novom vodstvu. Zahvalio je KUD-u na uspješnom radu s djecom, a osvrnuo se i na „probleme s vlagom“ te naglasio da se u ovoj godini planira završiti zgrada „Kulturnog centra. Na kraju sjednice na povjerenju je zahvalila novoizabrana predsjednica Lea Milec.

Kulturno umjetničkog društva Općine Cestica osnovano je 12. veljače 1998. godine. Kroz prve četiri godine predsjednica je bila Jelena Milec, a potom u tri mandata, Davorka Golubić, od 2002. do 2014. godine. U razdoblju 2014.- 2018. KUD je vodila Lucija Kanjir (Herceg), a u razdoblju do ove sjednice skupštine isto je vodila Petra Vunderl.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.