Vatrogasci DVD-a Babinec održali izvještajnu sjednicu Skupštine

OBJAVLJENO 17.2.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Uz vrijedan rad u vatrogastvu primili i brončano odličje za vino

Redovitu izvještajnu sjednicu Skupštine, 39. po redu, vatrogasci DVD-a Babinec održali su u subotu, 15. veljače, a istoj su uz čelnike općine Cestica, načelnika Mirka Korotaja i predsjednika Općinskog vijeća Darka Majhena, ujedno predsjednika Vatrogasne zajednice općine Cestica i izaslanik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, bili prisutni i zapovjednik VZO Cestica Milenko Biškup, počasni predsjednik Antun Knezoci, predstavnici DVD-a Maruševec, cestička vatrogasna društva, te predstavnici slovenskih vatrogasaca iz PGD-a Zavrč, Stojnci, Bukovci i Ruše, kao i predstavnici cestičkih udruga i brojni podupiratelji i ostali gosti.

Na početku sjednice, nakon hrvatske i vatrogasne himne, odana je počast preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima, a potom je nazočne pozdravio predsjednik DVD-a Danijel Korotaj. O radu DVD-a protekle godine govorio je tajnik Damir Bednjanić, a o financijskom poslovanju izvješće je podnijela Klaudija Knezoci. Brojno stanje članstva prisutnog na sjednici saopćio je Josip Liplin, a izvješće nadzornog odbora pročitao je Slavko Talan. Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena, kao i prijedlog plana rada Upravnog odbora za ovu godinu.

Vatrogasne spomenice za deset godina u društvu dodijeljene su: Luki Hohnjecu, Ivanu Kokotu i Rajku Lazaru, a spomenicu za tri desetljeća u DVD-u primio je Braco Knezoci, dok je srebrnu vatrogasnu plamenicu dobio Mario Vnuk.

Čestitke vatrogascima na uspješnom radu prvi je uputio predsjednik VZO Cestica Darko Majhen, a na kraju svog izlaganja je, u ime Udruge vinara i vinogradara sv. Martin Cestica, uručio predsjedniku DVD-a Danijelu Korotaju brončanu diplomu za „vatrogasno“ vino dobiveno na četvrtoj izložbi vina „VIN-CE“ 2020. Zahvalu rukovodstvu i članovima DVD-a Babinec na požrtvovnom radu uputio je i načelnik Mirko Korotaj koji pohvalio rad svih cestičkih vatrogasnih društava i udruga te obećao daljnju pomoć općine Cestica u zacrtanim programima te naglasio da se za 2021. godinu planira energetski obnoviti kompletna zgrada vatrogasnog društva, a na dobroj suradnji zahvalio je zapovjednik PGD-a Ruše, Kristijan Repolusk i pozvao domaćine na proslavu 130. obljetnice PGD-a Ruše.

U subotu, 15. veljače 2020. godine, u članstvo DVD-a Babinec primljeni su Mihael Lazar, Gabrijel Veršić i Lukas Vnuk, a na kraju sjednice svim članovima i gostima na dolasku zahvalio je Danijel Korotaj, predsjednik DVD-a Babinec,.

Po završetku izvještajne sjednice skupštine druženje je nastavljeno uz svirku glazbenog sastava "Vočanec – otac i sin", a tijekom večeri druženju se pridružila i fašnička skupina Kurenti iz susjednog slovenskog naselja Stojnci.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.