Održana 4. izložba vina "VIN CE 2020." Cestica

OBJAVLJENO 17.2.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Nagradu za najbolje vino izložbe dobili „Lovrini vinogradi“ s Lovrečan brega

Kako je bilo i najavljeno izložba ocijenjenih vina i zaprimljenih rakija i likera četvrte izložbe "VIN CE 2020."Cestica održana je u dvorani DVD-a Križovljan Cestica, u subotu, 15. veljače, a kompletna manifestacija održana je pod pokroviteljstvom općine Cestica. Uz angažiranje članova Udruge vinara i vinogradara Sv. Martin Cestica izložbu su pomogli i brojni podupiratelji, a nagradu za najbolje ocijenjeno vino dala je tvrtka „Horvat univerzal“, dok je nagradu tvrtke “Desyre“ dobio najbolje ocjenjeni uzorak u kategoriji „likera i rakija“.

Na ulazu u dvoranu svi izlagači koji su za donesene uzorke dobili zahvalnice, priznanja i diplome sa znakom brončanog i srebrnog Martina iste su mogli preuzeti od članova organizacijskog odbora, a svečano proglašenje rezultata i podjela zlatnih odličja započelo je u 17 sati.

Pred proglašenje najbolje ocjenjenih uzoraka, u ime organizacijskog odbora nazočne je pozdravio Goran Težak, a među gostima bili su, u ime pokrovitelja, načelnik općine Cestica Mirko Korotaj, zamjenik mu Žarko Rodeš i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen. Na početku je zahvalu vinogradarima na donesenim uzorcima uputio predsjednik udruge Sv. Martin Cestica Marijan Županić, a potom je osvrt na berbu 2019. godine i rad komisija za ocjenjivanje dao predsjednik Ocjenjivačkog povjerenstva Miroslav Matovinović dipl. inž. agronomije. Načelnik Mirko Korotaj je, uz čestitke dobitnicima priznanja i odličja, Udruzi zahvalio na dobroj organizaciji izložbe te istaknuo da općina Cestica podupire razvoj poljoprivrede i vinogradarstva, a izrazio je i zadovoljstvo činjenicom da na cestičkom području živi nekoliko obitelji koje se vinogradarstva profesionalno bave i svoja vina plasiraju na širem području.

Uslijedila je podjela zlatnih odličja, a ove godine dobili su ih, abecednim redom prezimena: Bujanec Darko - Varaždinske Toplice, Gunzi Božo – Goruševnjak, Haludek Mario - Kloštar Ivanić, Kokot Slavica i Antun - Malo Gradišće, Kolarek Tomo - Vratno Donje, Kos Igor – Babinec, Kukec Zdravko - Ladanje Donje, Kukec Danijel - Vratno Gornje, Kunić Vladimir (2 zlata) – Maruševec, Lovrini vinogradi, Lovrečan Breg – Cestica, Majhen Darko (2 zlata) - Vratno Gornje, Majhen Antun - Križovljan Radovečki, Plantak Branko – Sračinec, Rodeš Žarko – Cestica, Šafran Zorislav – Radovec i Vinogradarstvo „Vinski hram“ Slavko Kotolenko - Dubrava Breg.

Na kraju podjele medalja i zlatnih diploma predsjednik Udruge Marijan Županić pozvao je prisutne u dvorani na sudjelovanje na slijedećoj izložbi, a druženje je potom nastavljeno uz degustaciju ocjenjenih uzoraka izložbe „VIN-CE 2020.“ – Cestica, uz svirku glazbenog sastava „Brajdaši“.

U prilogu nekoliko fotografija i statistički pregled, u pdf-u izložbe V2VIN-CE 2020“ Cestica.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.