Roditeljima novorođene djece po 2000 kuna

OBJAVLJENO 18.12.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Za roditelje i novorođenu djecu općina Cestica priredila je prijem, 17. prosinca 2019. godine s početkom u 17 sati, a na početku susreta prisutne je pozdravio načelnik Mirko Korotaj.

Uz čestitku na prinovama u obitelji načelnik Korotaj istaknuo je da općina Cestica raznim oblicima sufinanciranja nastoji pomoći mladim obiteljima u podizanju djece i obrazovanju mladih, a koje se očituje već od samog rođenja djeteta. Tako se već kod rođenja djeteta dodjeljuje iznos od 2000 kuna, a iz općinskog proračuna sufinancira se smještaj djece u dječjem vrtiću. Polaznicima osnovne škole podmiruju se troškovi nabavke radnih bilježnica, mapa za likovni odgoj i školskih atlasa, a za polaznike srednjih škola osiguran je prijevoz.

Za vrijeme studija studentske stipendije osigurane su za petero studenata prve godine studija, a potom i za sve studente viših godina studija. Od nove godine općina Cestica će mladim obiteljima osigurati dodatne kante i besplatan odvoz dječjih pelena, za svu djecu starosti do dvije godine, a izgradnjom stanova nastoji se mladim obiteljima olakšati stjecanje vlastitog obiteljskog doma.

Posljednjih nekoliko mjeseci općina Cestica bogatija je za 15 stanovnika, sedam dječaka i osam djevojčica. Od petnaest novorođene djece troje ih živi u Gornjem Vratnu, a potom slijede, Jarki, Natkrižovljan i Veliki Lovrečan (2), te Babinec, Brezje Dravsko, Cestica, Kolarovec, Križovljan Radovečki i Radovec.

Općina Cestica bogatija je za slijedeće žitelje: Lara Čovran, Katarina Kokot, Laura Kolar, Viktor Krleža, Ena Lazar, Luka Lazar, Mathias Lazar, Elena Podgorelec, Mihael Premuž, Niko Šipek, Lana Šoštarić, Teo Valentić, Ava Vunderlih, Riana Zebec i Dorian Žunec.

Na kraju susreta načelnik Mirko Korotaj prisutnima u vijećnici čestitao je Božić i novu 2020. godinu te pozvao roditelje da se za godinu dana opet sretnu na prijemu za roditelje novorođene djece.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.