Održan Advent u Lovrečanu

OBJAVLJENO 16.12.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na inicijativu mještana Malog i Velikog Lovrečana, podno crkve sv. Lovre, u lovrečanskom parku, na križanju Kumikove i ulice Svetog Lovre održan je, kao i lanjske godine, Advent u Lovrečanu. Pripreme za manifestaciju započele su u subotu, 14. prosinca 2019., a kićenju bora, uređenju i ukrašavanju parka odazvali su se i najmlađi stanovnici.

Sama manifestacija održana je u nedjelju popodne, a na početku druženja, u ime organizacijskog odbora, nazočne je pozdravio Miljenko Borak. Drugom lovrečanskom adventu odazvali su se i čelnici općine Cestica, predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen, zamjenik načelnika Žarko Rodeš, a čestitku mještanima na organizaciji uputio je i načelnik Mirko Korotaj.

Pod vodstvom prof. Lucije Kolar, nastupio je zbor Stellarium, a za brojne posjetitelji organizatori su priredili i prigodnu tombolu. Oduševljenju najmlađih doprinio je Djed Božićnjak koji se dolaskom mraka spustio sa sjevernog obronka šume koja se nalazi južno od  Kumikove ulice, a druženje najmlađih i djeda Božićnjaka nastavljeno je u dječjem dijelu parka.

Cijelo vrijeme druženja, koje je započelo u 13,30 sati, posjetitelji su mogli uživati u raznovrsnim kolačima i slasticama, a u ponudi su se nalazile i kobasice. Na volju posjetiteljima bili su i prigodno ukrašeni „adventski lončići“ za čaj i kuhano vino, a uz sokove moglo se poslužiti i kvalitetnim vinima dobivenih iz vinograda rasutih po padinama Lovrečan

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.