U Velikom Lovrečanu održan Osmi memorijal Ivan Bednjanić

OBJAVLJENO 2.12.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Usisni vod najbrže spajale cure i dečki iz DVD-a Virje Križovljansko

Tradicionalnim osmi po redu Memorijal Ivan Bednjanić vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava ove godine priredili su u subotu, 30. studenoga 2019. godine, a uz domaće ekipe, mušku i žensku, sudjelovali su i vatrogasci iz DVD-a Gornje Vratno, Virje Križovljansko, Babinec i Gradišće, u muškoj konkurenciji, te djevojke iz Virja Križovljanskog. Natjecanje u brzom spajanju usisnog voda održano je pod pokroviteljstvom Općine Cestica, a isto je započelo u dvorani vatrogasnog doma u 14 sati. O regularnosti brigu su vodili vatrogasni suci, Josip Beli i Zdravko Kukec, a obradu rezultata preuzelo je radno voditeljstvo u sastavu: Neven Furjan, Antonio Korotaj, Luka i Mario Prikratki.

U uvodnom dijelu natjecanja prvo su izvedena himne, Lijepa naša domovino i vatrogasna himna, a potom su prisutni u dvorani minutom šutnje odali počast tragično preminulom Ivanu Bednjaniću stradalom u noći s 13. na 14 ožujka pred 25 godina (1931.-1994.). Dobrodošlicu natjecateljima i gostima uputio je Franc Težak, predsjednik DVD-a Lovrečan Dubrava, a nazočnima se potom u ime Vatrogasne zajednice Općine Cestica, i pokrovitelja natjecanja, Općine Cestica obratio Darko Majhen, predsjednik Zajednice i Općinskog vijeća.

Prije samog natjecanja uručene su medalje djeci DVD-a Lovrečan Dubrava koja su sudjelovala na 13. natjecanju vatrogasne mladeži Varaždinske županije, a iste su najmlađima uručili Mladen Mikec, voditelj dječjeg odjeljenja i zapovjednik Milenko Biškup. Medalje su primili slijedeći članovi vatrogasne mladeži: Dijana Rugan (8 godina), Ana Arklinić (10), Ivan  Borak (10), Ines Mikec (10), Teo Rugan (12), Petar Kolar (7), Sven Lazar (12), Jakov Mikec (6), Petar Mikec (6), Erik Mikec (10), Aljaž Belšak (7) i Filip Vnuk (7).

Na groblju podno crkve sv. Lovre izaslanstvo DVD-a položilo je vijenac i zapalilo svijeće, a uz čelnike društva i VZO-a Cestica bila je prisutna i kćer Ana.

Osmi memorijal Ivan Bednjanić u brzom spajanju usisnog voda završio je proglašenjem rezultata i podjelom zahvalnica i pehara, a čestitku organizatoru na dobroj organizaciji i sudionicima na postignutim rezultatima uputio je Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica.

Na ovogodišnjem natjecanju u obje kategorije prvo mjesto osvojili su vatrogasci iz DVD-a Virje Križovljansko. U ženskoj konkurenciji na drugo mjesto plasirale su se domaće natjecateljice, a u muškoj konkurenciji iza pobjednika plasirali su se; DVD Gornje Vratno, Lovrečan Dubrava, Gradišće i Babinec.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.