U Babincu energetski obnovljena zgrada Nogometnog kluba Dinamo 

OBJAVLJENO 23.11.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Načelnik Mirko Korotaj: U planu energetska obnova svih javnih zgrada u vlasništvu općine Cestica

Povodom završetka radova na energetskoj obnovi zgrade Nogometnog kluba Dinamo u Babincu, održana je, u petak, 22. studenoga 2019. godine, završna konferencija, a istoj su uz predstavnike općine Cestica i NK Dinamo Babinec bili prisutni i brojni gosti. 

Na početku susreta u ime općine Cestica sve je pozdravila Karmen Emeršić iz Jedinstvenog upravnog odjela, a potom je sam projekt i njegovu realizaciju predstavio Darijan Vinter iz tvrtke Euroconzalting Varaždina. Prijavitelj projekta je općina Cestica, a NK Dinamo Babinec je korisnik zgrade. 

Provedbu projekta energetske obnove sportskog objekta NK Dinamo Babinec uspješno je realizirala tvrtka Vlašić DN usluge d.o.o. iz Kelemena, a nadzor radova obavila je firme Osnova d.o.o. iz Varaždina. 

Ukupna vrijednost projekta je 835.797,96 kuna. U sufinanciranju troškova energetske obnove s iznosom od 358.347,36 kuna (49,87 %) sudjelovao je Europski fond za regionalni razvoj, a u realizaciji projekta s iznosom od 252.141,38  kuna (35,09 %) sudjelovalo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Energetskom obnovom zgrade smanjio se ispust ugljičnog dioksida ( CO2) za 69,02 posto, a  značajne uštede, u odnosu na ranije troškove postići će se za isporučenu energiju za grijanje i primarnu energiju u zgradi, preko 60 posto. 

Načelnik Mirko Korotaj zahvalio je svima koji su doprinijeli realizaciji projekta te naglasio da je energetska obnova zgrade NK Dinamo Babinec treća javna zgrada koje je ušla u program energetske obnove, prethodno su energetski obnovljene zgrada Općine i objekt Nogometnog kluba Polet u Cestici. Trenutno je preko Lokalne razvojne agencije Sjeverozapad u obnovi zgrada društvenog doma u Otok Virju, a u planu Općine Cestica je da se kroz slijedeće razdoblje energetski obnove sve javne zgrade koje su u vlasništvu općine.

Na pomoći kod realizacije projekta zahvalio je potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske, ministru Predragu Štromaru i Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja. Zadovoljstvo realizacijom projekta iskazao je i ministar Predrag Štromar te naglasio da se na području Republike Hrvatske energetski obnavlja preko 1300 javnih zgrada različite namjene, a svima koji su pomogli u realizaciji energetske obnove zgrade NK Dinamo, zahvalio je i predsjednik kluba Marijan Županić.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.