Udruga umirovljenika Goričan posjetila općinu Cestica

OBJAVLJENO 18.10.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

U subotu, 12. listopada 2019. godine, šezdesetak članova udruge umirovljenika na čelu sa Katicom Gosarić posjetilo je općinu Cestica. Udruga umirovljenika Goričan došla je u pratnji načelnika Goričana Maria Moharića, predsjednika vijeća Općine Goričan Stjepana Ribarića te župnika u Goričanu, vlč. Josipa Drvoderića. U ime Općine Cestica dočekao ih je Općinski vijećnik Ivan Bednjanić Bunić.

Posjet je uz stručno vodstvo započeo sa panoramskim upoznavanjem općine. Na najvišoj točci u općini, na 325 mnv, gosti su uživali u prekrasnom pogledu prema Varaždinu i Međimurju, ostalom brdovitom području susjednih općina i župa, kao i prema susjednim vrhovima. Goste je dočekao vlč. Mario Filipović koji ih je pobliže upoznao sa poviješću župe i crkve koja datira iz 18.stoljeća. 

Nakon posjeta crkvi i vidikovcu, put je nastavljen vinskom cestom „Klampotic“ do Izletišta Županić. Uz degustaciju vina i posjeta podrumu te degustaciji mošta, za goste je bilo pripremljeno i ugodno iznenađenje – pečeni kesteni!

Nakon ugodnog druženja uz vino, mošt i kestene, čekala ih je večera pripremljena u prostoru DVD-a Lovrečan-Dubrava. Uz autohtono pripremljenu večeru, goste je  zabavljao i glazbenički dvojac. Umirovljenici su se vrlo brzo prihvatili i plesa, te je zabava potrajala do dugo u noć.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.