Povodom Dana Općine održane sportske igre umirovljenika Cestica

OBJAVLJENO 16.9.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Odlukom Općinskog vijeća Općine Cestica za Dan Općine određen je blagdan Uzvišenja sv. Križa  koji se slavi 14. rujna, a organizacijom sportskih susreta proslavi općinskog praznika posljednjih godina priključili su se i članovi Udruge umirovljenika općine Cestica. Tradicionalno druženje ove je godine održano u srijedu,  11. rujna 2019. godine, a natjecanja su se odvijala u četiri discipline u Gornjem Vratnu.

Već u 15 sati s natjecanjem su započeli šahisti, a uz domaćine koji su bili prvi, sudjelovale su i šahisti iz Varaždina i Trnovca Bartolovečkog. U dispciplini viseća kuglana prvo mjesto sa 177 srušenih čunjeva osvojila je ekipa iz Ormoža, a potom se sa 133 čunja plasirala ekipa iz Zavrča. Još su sudjelovali umirovljenici iz Donje Voće, Trnovca Bartolovečkog i Gornjeg Kneginca. U pikadu prvi su bili natjecatelji iz Zavrča (2250), a potom Ormoža (2189), Gornjeg Kneginca (2132), Trnovca Bartolovečkog (2117) i domaćini (2093). U streljaštvu prvo mjesto osvojila je Cestica (599), a potom su se plasirali Zavrč, Donja Voća, Trnovec Bartolovečki i Gornji Kneginec.

Sportsko natjecanje završilo je proglašenjem rezultata i podjelom pehara i zahvalnica. Zahvalu za  sudjelovanje na natjecanju uputio je Milan Borak, predsjednik Udruge umirovljenika, a čestitku na dobroj organizaciji domaćinima i natjecateljima na postignutim rezultatima uputio je načelnik Općine Mirko Korotaj, koji je potom sudionike druženja pozvao na ostale manifestacije vezane uz obilježavanje Dana Općine. Podjeli pehara i zahvalnica bili su uz voditelje natjecanja pojedine discipline (Štefanija Borak, Štefica Lazar, Rifat Trpeza i Stjepan Mihin), a čestitkama su se pridružili i zamjenik načelnika Žarko Rodeš i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.