Ministar Ćorić u Cestici: Obilazak gradilišta dravskog nasipa

OBJAVLJENO 10.9.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica
Ministar Ćorić u Cestici: Obilazak gradilišta dravskog nasipa

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić s direktorom je Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem i suradnicima obišao radilište rekonstrukcije dravskog nasipa u Cestici.

Resorno je ministarstvo zajedno s Hrvatskim vodama platilo većinu troškova za 26,2 milijuna kuna vrijedan nasip – 15 milijuna kuna - dok je preostalih 11 milijuna osigurano iz programa prekogranične suradnje, FRISCO.

Zahvaljujući 3,7 kilometara dugačkom nasipu, mještani Cestice ali i više od 3000 stanovnika u 85 domaćinstava na potezu od Otoka Virje do Varaždina, ubuduće neće strahovati od poplava.
- Rekonstrukcija nasipa je jamstvo da neće biti reprize iz 2012. godine, kad je 650 hektara zemljišta bilo pod vodom. Stanovnici će ubuduće moći mirno raditi i razvijati gospodarstvo na tome području – izjavio je Zoran Đuroković.

Drava je na istom području poplavila i u listopadu 2018. godina kada je zbog prijeteće opasnosti evakuirano nekoliko obitelji.

Ministra Ćorića, rekao je, veseli dinamika obavljanja radova u gradovima i općinama diljem Varaždinske županije i činjenica da se svi obavljaju bez značajnijih kašnjenja.

Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj zahvalio je resornom ministarstvu, Hrvatskim vodama i saborskim zastupnicima s područja Varaždinske županije kao najzaslužnijima za rekonstrukciju dravskog nasipa.

Završetak projekta se očekuje 30. rujna 2021. godine.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.