U Cestici dogovorene investicije za veću sigurnost prometa na cesti D-2

OBJAVLJENO 6.9.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

U prvoj fazi je osvjetljenja pješačkih prijelaza i proširenje raskršća prema dvorani OŠ Cestica, a potom i proširenje ceste na relaciji Brezje Dravsko – Dubrava Križovljanska

Na poziv načelnika Mirka Korotaja u petak, 6. rujna 2019. godine, u općini Cestica boravili su predstavnici Hrvatskih cesta, Davor Bobičanec, rukovoditelj poslovne jedinice Varaždin i Alen Leverić, član uprav Hrvatskih cesta, koji je naglasio da će se u narednom razdoblju, u cilju povećanja sigurnosti prometa na državnoj cesti D-2 izvesti slijedeći radovi.

U slijedećih 6 mjeseci na području općine Cestica realizirat će se investicije u vrijednosti milijun kuna bez PDV-a. Do kraja godine biti će realizirana svjetlosna signalizacija iznad  četiri pješačka prijelaza, u KO Dubrava Križovljanska 2 komada ( Dubrava Križovljanska i Veliki Lovrečan), u Radovcu i Gornjem Vratnu. U planu za slijedeću godinu stavili smo projektiranje proširenja ceste na potezu Dubrava Križovljanska - Brezje Dravsko u duljini 2,6 kilometara (biciklističa staza i uređenje odvodnje oborinskih voda), tako da bi u slijedećem razdoblju moglo prići i samoj realizaciji što će imati bitan utjecaj za povećanje sigurnost prometa stanovnicima tih naselja, a i putnicima koji prolaze tom cestom, rekao je Alen Leverić,  član uprave Hrvatskih cesta, i dodao, isto tako dogovorili smo da na ulazu u samu Cesticu ide proširenje i formiranje traka za skretanje prema Sportskoj ulici. Sada, u prvoj fazi napravit će se projekt, a sama izgradnja na križanju Sportske ulice i državne ceste D-2 (prema sportskoj dvorani i trgovačkom centru),  planiramo realizirati do kraja travnja 2020. godine. 

Uz predstavnike Hrvatskih cesta i načelnika Mirka Korotaja, sastanku je prisustvovala i županijska vijećnica Karmen Emeršić.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.