Hrvatske vode osigurale 70 % sredstava za sanaciju klizišta na području općine Cestica

OBJAVLJENO 31.8.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica
Sigurnost prometa putnicima na pojedinim dionicama na području općine Cestica umanjuju brojni odroni i klizišta koja se redovito javljaju za većih oborina. Prilikom obilnih kiša na području općine Cestica došlo je do klizanja terena te je nastalo 13 klizišta na nerazvrstanim cestama i 7 klizišta na lokalnim i županijskim cestama. Općina Cestica je projektirala sanaciju za 7 klizišta od kojih je jedno u naselju Natkrižovljan - lokacija Milec, a financirano je sredstvima Općinskog proračuna u iznosu od 200.000 kuna.
 
Za četiri klizišta, čiji je iznos za sanaciju 1.080.000 kuna, Hrvatske vode su osigurale 758.000 kuna što je 70 % sredstava dok ostalih 30 % sredstava osigurava Općina Cestica.
Iz tog ugovora izvedeni su radovi na sanaciji klizišta u naselju Jarki – lokacija Vinter i u naselju Malo Gradišće – lokacija Magda. Ostala dva klizišta su u naselju Natkrižovljan – dionica Lazar i dionica Lazar-Milec, a biti će završeni do kraja 11 mjeseca 2019. godine.
Sanacijom tih klizišta biti će omogućeno ponovo prometovanje vozila na tim dionicama kao i veća sigurnost svih sudionika u prometu.
 
Fotografije završnih radova na sanaciji klizišta Malo Gradišće – Magda možete pogledati u fotogaleriji.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.