Načelnik Mirko Korotaj održao sastanak s članovima Vijeća Mjesnog odbora Babinec

OBJAVLJENO 28.8.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

U ponedjeljak, 12. kolovoza održan je sastanak članova Vijeća Mjesnog odbora Babinec i načelnika općine Cestica, Mirka Korotaja, gdje je podnesen izvještaj o realizaciji planiranih projekata u proteklom razdoblju, kao i dinamike realizacije projekata u budućem razdoblju. 

Uz prethodno izvršenje modernizacija nerazvrstanih cesta na Falinić Bregu, u vrijednosti oko 1,5 milijuna kuna, rekonstrukcije i izgradnje niskonaponske mreže i javne rasvjete te zacijevljenja i izgradnje vodovodne mreže, kao i uređenje i opremanje zelenih površina dječjih igrališta, zasigurno je potrebno istaknuti netom završenu rekonstrukciju nerazvrstane ceste u Babincu, koja spaja državnu cestu D2 s ulicom Matije Gupca, a na koju je utrošeno oko 116.000 kuna.

Uz komunalna uređenja, ulagalo se i u nositelje civilnog društva, udruge na području MO, pa su tako uređene prostorije NK Dinamo Babinec i financirana dokumentacija energetske obnove sportskog centra u iznosu od 100.000 kuna, kao i rekonstrukcija vatrogasne garaže DVD-a Babinec i nabava prikolice za interventno vozilo u iznosu od 50.000 kuna - istaknuo je Ivan Bednjanić Bunić, predsjednik Vijeća MO Babinec.

Uz prethodno spomenute projekte, u završnoj fazi realizacije je i energetska obnova sportskog objekta NK Dinamo Babinec, gdje je vrijednost ugovorenih radova oko 690.000 kuna, izvijestio je načelnik Mirko Korotaj.

Po završenom sastanku, članovi Vijeća MO Babinec, u pratnji načelnika Mirka Korotaja, obišli su rekonstruiranu nerazvrstanu cestu u Babincu, kao i posjetili DVD Babinec, te se i sami uvjerili u poboljšanje interventne spremnosti svojeg DVD-a.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.