Vatrogasci DVD-a Križovljan Cestice nabavili cisternu od 2200 litara

OBJAVLJENO 16.7.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Pred 90 godina je na poticaj općine Križovljan Cestica osnovano istoimeno dobrovoljno vatrogasno društvo, a te godine donesena je i odluka o završetku vatrogasnog doma za čiju gradnju su se dobrovoljni prilozi prikupljali od 1924. godine (zgrada prvotnog vatrogasnog doma i danas postoji i u njoj je smještena trgovina). Vatrogasci DVD-a Križovljan Cestica jedini su, na području današnje Vatrogasne zajednice općine Cestica, koji su kod osnivanja imali zgradu vatrogasnog doma koja se počela graditi 26. kolovoza 1928. Za potrebe gašenja stalno je nabavljana i vatrogasna oprema, a kako cestički vatrogasci ove godine obilježavaju devet desetljeća od formiranja vatrogasnog društva donesena je odluka o nabavci novijeg navalnog vozila koje će zamijeniti vozilo marke Deutz Magirus F125 iz 1968. godine.

Prema riječima tajnika Marijana Vočanec, nabavku novijeg, suvremenijeg, vatrogasnog vozila pomogla je s preko 70 posto sredstava Općina Cestica, dio potrebnih sredstava vatrogasci DVD-a Križovljan Cestica osigurali su iz vlastitih izvora, a za potrebni ostatak do 650 tisuća kuna, koliko je cijena vozila s opremom, računaju na pomoć mještana i poduzetnika s područja općine Cestica. Pomoć za kupnju vozila i opreme može se uplatiti i na račun DVD-a Križovljan Cestica. Informacije o mogućnostima uplate mogu se dobiti i kod rukovodstva društva (predsjednik je Ivan Kralj, zamjenik predsjednika Ivan Pavlović, zapovjednik Mario Majhen tajnik Marijan Vočanec), a pitanja se mogu uputiti i na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na temelju doneseno odluke krenulo se u realizaciju nabavke vozila marke Mercedes  Atego 1325, proizvedeno 2002 godina, s cisternom od 2200 litara vode, nabavka i opremanje vozilo išla je preko tvrtke MV vozila iz Svetog Ivana Zeline. Vozilo i dogovorena oprema dopremljeno je u subotu, 13. srpnja 2019. godine.

Primopredaji vozila su uz vatrogasce DVD-a Križovljan Cestica prisustvovali i zamjenik načelnika Žarko Rodeš i predsjednik Općinskog vijeća općine Cestica Darko Majhen, ujedno predsjednik Zajednice, zapovjednik VZO Cestica Milenko Biškup, te predstavnici ostalih cestičkih vatrogasnih društava, a tom prilikom funkcioniranje vozila i opreme demonstrirali su predstavnici tvrtke MV vozila, Ivica i Vladimir Škrlec.

Uz novije vozilo nabavljene su ljestve, (na krovu vozila) metalne metlice za gašenje šumskih požara,  radiostanica motorola dugog dometa za komunikaciju s Varaždinom i ostalim društvima, 6 kom malih radiostanica za komunikaciju međusobno, radio sa displejem na koji će se u budućnosti prikopčati kamera za vožnju u rikverc, trofazni agregat, miješalica  i generator za laku i tešku pjenu te ostala oprema.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.