Potpredsjednik Vlade i čelnici općine Cestica obišli radove energetske obnove na objektu NK Dinamo Babinec

OBJAVLJENO 24.4.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Nakon energetske obnove zgrade Općine u Dravskoj ulici u Cestici i energetske obnove zgrade Nogometnog kluba Polet u ulici Ante Starčevića započela je energetska obnova zgrade Nogometnog kuba Dinamo u Babincu rečeno je na konferenciji održanoj u prostorijama kluba u Školskoj ulici. Sama konferencija održana je u utorak, 23. travnja 2019. godine, a u ime Općine sve sudionike pozdravila je Karmen Emeršić iz Jedinstvenog upravnog odjela. Uz čelnike općine Cestica, načelnika Mirka Korotaja i zamjenika mu Žarka Rodeša, susretu su bili prisutni i vijećnici Milan Borak i Ivan Bednjanić Bunić, predsjednika MO Babinec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Alen Leverić iz uprave Hrvatskih cesta, te predstavnici NK Dinamo i ostali sudionici koji su doprinijeli realizaciji projekta koji je započeo 27. veljače ove godine.

Prisutne je s realizacijom projekta upoznao Darijan Vinter iz tvrtke Euro-conzalting iz Varaždina, a u tijeku prezentacije naglasio je da su tijekom 2018. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Općina Cestica kao korisnik potpisali ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva za provedbu projekta energetske obnove sportskog objekta NK Dinamo Babinec. Nakon provedene javne nabave, odabran je izvođač radova na energetskoj obnovi koju će voditi tvrtka Vlašić DN usluge d.o.o. iz Kelemena, a radovi će potrajati do 27. srpnja 2019. godine.

Energetska obnova sportskog objekta NK Dinamo Babinec prijavljen je na javni poziv „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora koji je sufinanciran sredstvima EU-a iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a vrijednost ugovorenih radova je 689.964,18 kn (s PDV-om). Ukupna vrijednost projekta je 835.797,96 kuna, a iznos sufinanciranja iz EU-a iznosi 358.347,36 kuna. Realizacijom projekta troškovi isporučene energije za grijanje smanjit će se za 60,04 posto, a nakon energetske obnove zgrade ispust CO₂ u atmosferu smanjit će se za 69,02 posto u odnosu na sadašnje stanje.

Načelnik Mirko Korotaj zahvalio je svima koji su doprinijeli realizaciji projekta te naglasio da je energetska obnova zgrade NK Dinamo Babinec treća javna zgrada koje je ušla u program energetske obnove, prethodno su energetski obnovljene zgrada Općine i objekt Nogometnog kluba Polet u Cestici, a u planu Općine Cestica je da se kroz slijedeće dvije godine energetski obnove sve javne zgrade koje su u vlasništvu općine. Na pomoći kod realizacije projekta zahvalio je ministru Predragu Štromaru i Ministarstvu graditeljstva te ukazao na probleme opterećenosti državne ceste D-2 u općini Cestica te izrazio nadu da će se u rješavanje tog problema uključiti i Republika Hrvatska.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prostornog uređenja izrazio je zadovoljstvo realizacijom projekta te naglasio da se na području Republike Hrvatske energetski obnavlja preko 1300 javnih zgrada različite namjene za što će se izdvojiti preko 5 milijardi kuna. U ime Nogometnog kluba Dinamo Babinec zahvalu za energetsku obnovu zgrade uputio je Tomica Korotaj, a na neke mogućnosti povećanja protoka i sigurnosti prometa na cesti D-2 ukazao je Alen Leverić, član Uprave Hrvatskih cesta.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.