Predstavnici Općine čestitali Uskrs korisnicima i djelatnicima ustanova za starije i nemoćne osobe

OBJAVLJENO 19.4.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na sedam adresa smještena su 272 korisnika, a ima i desetak slobodnih mjesta

Na području općine Cestica nalaze se tri doma za starije i nemoćne osoba, dva obiteljska doma i dvije udomiteljske obitelji. U sedam objekata smještena su 272 korisnika, a u obiteljskom domu „Milja“, u ulica Stjepana Radića u Gornjem Vratnu na raspolaganju je desetak slobodnih mjesta, rekla je Tanja Veršić, predsjednica Povjerenstvo za socijalnu skrb Općine Cestica.

Predstavnici Povjerenstva, tradicionalno su povodom Uskrsa posjetili, na Veliki četvrtak, 18. travnja 2019. godine, domove te korisnicima i djelatnicima čestitali Uskrs, a u obilazak se krenulo u 14 sati. Uz predsjednicu Tanju Veršić bili su i ostali članovi Povjerenstva; Valentina Daljevec, Snježana Juričinec, Marina Košutar te Milan Borak i Vladimir Vinter, a na kraju obilaska u najnovijem Obiteljskom domu „Milja“ u Gornjem Vratnu čestitanju se pridružio i načelnik Mirko Korortaj.

Slučaj je htio da je baš na taj dan pao i rođendan korisnice Štefice Šegović, pa su se svi zajedno počastili tortom koju su pripremili djelatnici doma, a uz čestitku slavljenici međusobno su izmijenjene i čestitke povodom nadolazećeg Uskrsa. Štefica Šegović je do dolaska u Dom „Milja“ živjela u općini Gornje Kneginec, a rođena je 18. travnja 1952. godine u Doljanu, općina i župa Sveti Ilija. Kći je Stjepana Domislovića i Dragice r. Martinez.

Okupljanje članova Povjerenstva bilo je u Brezju Dravskome, a potom su se formirale dvije grupe te su nakon udomiteljske obitelji Juričinec posjetili korisnike i djelatnike Doma Matija i Sveta Ana u Babincu, Novi život u Radovcu, Obiteljski dom Jamnnik u Otok Virju, udomiteljsku obitelj Klasić u Križovljanu Radovečkome i već spomenuti Obiteljski dom „Milja“ u Gornjem Vratnu.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.