Cvjećarnica Anemona, 13. travnja 2019., proslavila 25 godina rada

OBJAVLJENO 15.4.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Dana 1. travnja 1994. godine Marija Korotaj iz Babinca započela je na svom posjedu u Babincu s proizvodnjom i prodajom cvijeća, a u poslu su joj se pridružili i sinovi Marijan i Tomica koji je po odlasku u mirovinu majke 2012. godine započeti posao nastavio. Zbog potrebe posla 1996. godine došlo je do proširenja posla koji je uz proizvodnju i prodaju cvijeća obuhvatio i pružanje pogrebnih usluga, održavanje groblja i javnih površina te uzgoja i prodaje božićnih drvca. Cvjećarnica i trgovina Anemona iz Babinca danas zapošljava šestero ljudi. IZ obitelji Korotaj to su Gordana, Marijan i Tomica, te Nadia Gavrić, Vesna Til Caf i Ivan Petric.

Obrt „Cvjećarnica i trgovina Anemona“ sa sjedištem na adresi Babinec, Varaždinska 44 a, danas sezonsko cvijeće uzgaja u vlastitom plasteniku površine 1000 kvadratnih metara te na duplo većoj površini na otvorenom prostoru, a na spomenutoj adresi može se dobiti cvijeće, vijenci i cvjetni aranžmani te dogovoriti i ostali poslovi vezani za održavanje javnih površina i djelatnosti s kojima se cvjećarnica bavi.

Povodom 25 godina rada „Cvjećarnica i trgovina Anemona“ priredila je u subotu, 13 travnja 2019. godine, s početkom u 14 sati, proslavu četvrtstoljetnog uspješnog poslovanja, a uz osnivačicu svečanosti su bili prisutni i djelatnici, članovi obitelji, poslovni partneri i mnogobrojni gosti. Čestitku na uspješnom razvoju i poslovanju djelatnicima i rukovodstvu „Anemone“ uputio je načelnik Mirko Korotaj, a u sklopu proslave izveden je kraći kulturno umjetnički program nakon čega je druženje nastavljeno do kasnih popodnevnih sati.

Sama svečanost započela je pozdravnim govorom Tomice Korotaja, a potom je uslijedio nastup Ženskog zbora Stellarium KUD-a općine Cestica koji je predvođen prof. Lucijom Vočanec otpjevao nekoliko prigodnih pjesama. Sama proslava održana je ispred poslovne zgrade Anemone, a u završnom dijelu programa publici se predstavila i Lepoglavska limena glazba.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.