U organizaciji KUD-a Cestica održana manifestacija „U susret proljeću“

OBJAVLJENO 2.4.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

U cilju očuvanja običaja i prenošenje tradicije na mlađe generacije, 12. veljače 1998. godine, osnovano je Kulturno umjetničko društvo općine Cestica. Od osnivanja KUD-a isti je djelovao kroz više sekcija, a posebna pažnja stalno se posvećivala radu s najmlađima pa je tako osnovana i dječja folklorna sekcija koja posljednjih godine djeluje u dvije grupe.

Tijekom godine KUD Cestica organizira više manifestacija, a jedna od najpoznatijih, sada već s dugogodišnjom tradicijom, je susret dječjih folklornih skupina koji se održava pod nazivom „U susret proljeću“.

Tradicionalni 11 susret održan je u nedjelju, 31. ožujka 2019. godine, s početkom u 16 sati, a isti je održan u sportskoj dvorani OŠ Cestica. Na ovogodišnjem 11. susretu nastupio je isti broj folklornih družina, a publici su se predstavili i tamburaši KUD-a Cestica. Od folklornih družina nastupila je mlađa i starija folklorna skupina KUD-a Cestica, a publici su se predstavile i dvije folklorne skupine KUD-a Trnovec te mladi folkloraši

KUD-a Beretinec, Petrijanec, Golubovec, KUD Hrvatskih željeznica Varaždin, Martijanec, Maruševec i Ludbreg.

Cijeli program vodile su Franka Bogadek i Sara Kolar, a među mnogobrojnom publikom bili su i čelnici općine Cestica, načelnik Mirko Korotaj i zamjenik mu Žarko Rodeš, rekla je tajnica KUD-a Ana Vrbnjak.

Na kraju programa svim sudionicima, roditeljima djece koja su nastupila u programu, pokroviteljima i sponzorima zahvalila je predsjednica KUD-a Petra Vunderl, a potom su zahvalnice uručene predstavnicima Kulturno umjetničkih društava koja su sudjelovala u programu.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.