U naselju Jarki sanirana oštećenja na cesti

OBJAVLJENO 28.3.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Brdoviti dio općine Cestica obuhvaća nekoliko naselja, a nekako u sredini tog dijela smjestilo se i naselje Jarki. Zapadno su Selci Križovljanski, jugozapadno je Malo Gradišće, a prema jugoistoku je Natkrižovljan, te Falinić Breg prema sjeveroistoku. Iz središta općine Cestica najjednostavniji put do mjesta je cestom D-2 prema zapadu s koje se u Velikom Lovrečanu skrene na županijsku cestu ŽC 2027 kojom je do početka naselja potrebno prevaliti oko 3 kilometra.

Većina stanovništva danas živi u nizinskom dijelu uz spomenutu županijsku i lokalnu cestu LC 25017, koja od županijske ceste vodi prema predjelu „Grunt“ odakle se račva u dva dijela. Jedan dalje ide prema Natkrižovljanu, a drugi istočnim dijelom naselja tvori lokalnu cestu LC 25016 kojom je nešto bliže do središta općine, ali se ista zbog uskog i dosta strmog i oštećenog puta baš ne preporuča za vožnju.

U brdovitom dijelu naselja vinogradi su i voćnjaci kroz koji prolazi nerazvrstana općinska prometnica koja je zbog različitih vremenskih nepogoda bila dosta oštećena pa se početkom mjeseca ožujka 2019. prišlo neophodnoj sanaciji. Radove na sanaciji izvela je građevinska tvrtka „Niskogradnja i nadzor“ Veselnik iz Kolarovca, a uz asfaltiranje oštećenih dijelova ceste asfaltirao se, kod kućnog broja 86, i stotinjak metara odvojka prema Falinić Bregu. U kvalitetu izvedenih radova kod obilaska područja uvjerio se i načelnik Mirko Korotaj, a zadovoljstvo sanacijom prometnice izrekli su i stanovnici koji preko tog područja dolaze do svojih obiteljskih kuća.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.