Na 9. izložbi vina Barilček u Donjoj Voći

OBJAVLJENO 19.3.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Suradnja vinogradara s području susjednih općine Cestica i Donja Voća intenzivnije se odvija posljednjih nekoliko godina, a redoviti susreti održavaju se i povodom organiziranja izložbi pa je tako bilo i ove godine.

Prvi ovogodišnji susret održan je u općini Cestica povodom organizacije i održavanja 3. izložbe vina VIN-CE 2019. a susret je nastavljen na proglašenju rezultata vina 9. izložbe „vina vočanskih goric“, 16. ožujka 2019. godine.

Među pedesetak zaprimljenih uzoraka ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Marija Kuščar, Irena Vrtarić i Miroslav Matovinović za nabolje vino ocijenilo je miješano suho bijelo vino, berbe 2018., proizvedeno u podrumu obitelji Adriane i Miljenka Spevan iz Natkrižovljana, a dva zlatna Barilčeka osvojio je Matija Šoštarić iz župe Sveta Barbara.

Proglašenje rezultata podjela priznanja i diploma upriličena je u vatrogasnom domu u Donjoj Voći, a uz Josipa Drvoderića, predsjednika Udruge vinara i vinogradara Barilček, čestitke dobitnicima priznanja i diploma uputili su i Ivica Lukaček i Miljenko Sraga.

Nakon proglašenje rezultata i podjele priznanja i diploma susret je nastavljen druženjem uz sastav „Voćanskih“ muzikaša.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.