Za 18 poduzetnika 256.000 kuna općinske potpore, ubuduće i dvostruko veći iznosi

OBJAVLJENO 15.3.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Općina Cestica dodjeljuje svojim malim i srednjim poduzetnicima 256.000 kuna potpora i poticaja za 2018. godinu, a u sklopu „Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Općine Cestica za razdoblje 2018 – 2021“.

Ugovore o poticajima danas je, 15. ožujka, s načelnikom Općine Mirkom Korotajem za 35 projekata potpisalo 18 gospodarstvenika, koji će novac dobiven iz općinskog proračuna upotrijebiti za poslovni razvoj. - Na području Cestice posluje 200 gospodarstvenika i OPG-a koji vrlo kvalitetno vode svoje poslove. Strategija razvoja Općine predviđa podupiranje malih i srednjih gospodarstvenika, obrtnika i poljoprivrednika pa ovakvim mjerama to i činimo – rekao je nakon potpisivanja ugovora načelnik Korotaj.

Budući da po ugovoru svaku dobivenu kunu prati jedna vlastitog uloga, ovi ugovori jamče ulaganja od ukupno više od pola milijuna kuna u Cestici.

Načelnik Korotaj najavljuje povećanje iznosa za poticaje na godišnjoj razini, što će tijekom pet sljedećih godina dovesti do pet milijuna kuna ukupnih potpora. - Vjerujem da će se rezultati dobro vidjeti u općinskom gospodarstvu . Razvijamo turizam, ovo je područje vinogradarstva pa i vinskih cesta i vjerujem da ćemo ovakvim mjerama doći do većeg broja smještajnih kapaciteta, a da će naši poljoprivrednici dobro tržiti svojim domaćim proizvodima – govori načelnik.

Zahvaljujući dobrom poslovnom ozračju, stalnim općinskim potporama i najavi još intenzivnije suradnje lokalne vlasti s gospodarstvom, općinski su poduzetnici u zadnjih deset godina otvorili 800 radnih mjesta i realno nezaposlenih u općini nema. S današnjim je danom, 15. ožujkom, na burzi prijavljena 41 nezaposlena osoba iz Cestice.

Sljedeći potez je raspisivanje natječaja za dodjelu 630.000 kuna potpora za 2020. godinu, a kako bi se poduzetnici pripremili natječaj će biti raspisan već krajem ove godine.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.