Proračun u malom za 2019. godinu - Vodič za građane

OBJAVLJENO 28.2.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica
Proračun u malom za 2019. godinu - Vodič za građane

Poštovani mještani Općine Cestica,

pred vama se nalazi  „Proračun u malom Općine Cestica za 2019. godinu“ kao sažetak najvažnijeg dokumenta kojeg ima svaka jedinica lokalne samouprave.

Cilj nam je u 2019. godini očuvati postojeću financijsku stabilnost općinskog proračuna i izvršenje svih planiranih investicija. Postojeće gospodarske prilike uvjetuju kako visinu proračuna, tako i mogućnosti financiranja, ali usprkos tome i u 2019. godini zadržava se postojeći standard financiranja javnih potreba (sufinanciranje nabave udžbenika i prijevoza učenika, troškovi stanovanja i ogrjeva, naknade roditeljima za novorođenčad, jednokratne novčane pomoći umirovljenicima, itd.). Ovom publikacijom u formi vodiča želimo na razumljiv i slikovit način prikazati u što se planiraju utrošiti proračunska sredstva svih mještana naše općine.

Općina Cestica prepoznala je važnost ulaganja u društvenu i gospodarsku infrastrukturu kao nužan preduvjet razvoja, stoga će i u narednom razdoblju veliku brigu posvetiti poboljšanju i izgradnji komunalne infrastrukture, a jedan od velikih projekata koji kreće ove godine je izgradnja kanalizacije.

Mjere u poduzetništvu, poljoprivredi i turizmu nastavak su prošlogodišnjih projekata koje su prepoznali poduzetnici u našoj općini te su iskazali veliki interes. Zato i nastavljamo s mjerama u ovoj godini kako bi omogućili razvoj gospodarstva u standardnim djelatnostima i u skladu s ubrzanim razvojem općine Cestica.

Unatoč velikim ulaganjima u infrastrukturu, velika briga posvećuje se i civilnom sektoru, koji obuhvaća sve udruge na području općine: sportske, vatrogasna društva, kulturne i humanitarne s posebnim naglaskom na umirovljenike i mlade.

Nadam se da ćete kroz Proračun u malom saznati više o mogućnostima i obvezama financiranja iz općinskog proračuna te da možemo zajedno kroz Vaše prijedloge, ali i kritike, usmjeriti proračunska sredstva na dobrobit svih mještana naše općine.

Mirko Korotaj

Načelnik općine Cestica

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.