Najstarijoj Cestičanki Josipi, 107. rođendan čestitao načelnik Korotaj

OBJAVLJENO 21.2.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

     Povodom 107. rođendana, najstariju Cestičanku rođenu 1912. godine, posjetio je u Caritasovom domu „Sveti Ivan Krstitelj“ – Ivanec, načelnik Mirko Korotaj te joj uz rođendansku čestitku uručio prigodan poklon. Slavlju su se pridružili i ostali korisnici doma, a pjesmom "Majka", jednoj od najstarijih Hrvatica sve najbolje poželjela je korisnica Slavica Dugandžić. U ime osoblja baki Josipi čestitku je uputio i ravnatelj Tomislav Jalšavec, a buketom cvijeća baku su razveselile i unuke Đurđica i Nadica.

     Josipa Talan rođena Lazar rodila se na „Ladikovom bregu“, 17. veljače 1912. godine u Natkrižovljanu, kći je Franje i Lize rođene Vrabec.  Sina Stjepana rodila je 25. srpnja 1940. godine u Boršancu (Gornje Vratno), a po ženidbi za Baricu Borak preselio je u Radovec,, u „gornju vulicu“ danas ulica Miroslava Krleže. Barica i Stjepan imali su četiri kćeri: Đurđicu, Nadicu, Šteficu i Mariju Snježanu. Odrastanjem djevojke su u potrazi za boljim životom otišle iz roditeljskog doma. Tako Đurđica sa suprugom Martinom živi u naselju Radlje ob Dravu u Sloveniji, Nadica s obitelji, suprugom Zdenkom i djecom, živi u općini Donja Voća, Štefica je u Dalmaciji, a Marija Snježana s obitelju je u Nedeljancu kod Varaždina, rekla je unuka Nadica, te dodala da baka Josipa danas ima devetero unučadi i praunuka Tina kojem je devet godina.

     Djetinjstvo i mladenaštvo Josipa Lazar provela je na raznim adresama, a iz Boršanca je 1981. godine otišla u dom u Jalžabetu, nakon kojeg je 2004. godine, smještaj dobila u Caritasovom domu u Ivancu.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.