Održana 3. izložba vina "VIN CE 2019." Cestica

OBJAVLJENO 17.2.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Čestitke vinogradarima uputio načelnik Korotaj, a osvrt na berbu i rezultate izložbe dao predsjednik Povjerenstva za ocjenjivanje vina Matovinović 

      Izložba zaprimljenih i ocjenjenih uzoraka 3. izložbe vina  "VIN CE 2019." Cestica održana je u dvorani DVD-a Babinec, u subotu, 16. veljače 2019. godine. Kompletna manifestacija održana je pod pokroviteljstvom općine Cestica, a održavanje izložbe pomogli su i brojni podupiratelji. Kušanje ocjenjenih uzoraka vina, rakija i likera započeo je u 15 sati, a svi zainteresirani mogli su na ulazu u dvoranu preuzeti i katalog izložbe. Na ulazu u dvoranu svi izlagači koji su za donesene uzorke dobili priznanja i diplome sa znakom brončanog i srebrnog Martina iste su mogli preuzeti od članova organizacijskog odbora, a svečano proglašenje rezultata i podjela zlatnih odličja bila je od 17 sati.

       Pred proglašenje najbolje ocjenjenih uzoraka, u ime organizacijskog odbora nazočne je pozdravio Goran Težak, a među gostima bili su, u ime pokrovitelja, načelnik općine Cestica Mirko Korotaj i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen, te predsjednik Općinskog vijeća općine Petrijanec Martin Evačić i ostali gosti. Potom je zahvalu vinogradarima na donesenim uzorcima uputio Marijan Županić, predsjednik Udruge vinogradara i vinara "Sveti Martin" Cestica, a osvrt na berbu 2018. godine i rad komisija za ocjenjivanje dao je predsjednik Ocjenjivačkog povjerenstva 3. izložbe vina VIN CE 2019. Cestica, Miroslav Matovinović dipl. inž. agronomije. Načelnik Mirko Korotaj je, uz čestitke dobitnicima priznanja i odličja, Udruzi zahvalio na dobroj organizaciji izložbe te istaknuo da općina Cestica podupire razvoj poljoprivrede i vinogradarstva na cestičkom području i pozvao zainteresirane vinogradare da se jave na natječaj koji će općina Cestica raspisati na jesen ove godine.

     Uslijedila je podjela zlatnih odličja, a ove godine dobili su ih, abecednim redom: Abraham Damir, Bendig Willi, Borak Boris, Borak Josip, Bujanec Darko, Dvomar d.o.o., Evačić Martin, Horvat Željko (2), Hranić Marko, Humek Darko, Krajnc Anton, Krajnc Zdravko, Kukec Danijel (2), Kunić Vladimir, Lovrini vinogradi (2), Majhen Miroslav (2), Markušić Obitelj, Martinec Martin, Martinec OPG, Pongračić Jožef, Spevan Miljenko, Sraga Miljenko, Stjepan Škrinjar, Šafran Mario, Udruga Trsek Ludbreg (2), Županić Marijan i Županić Marinko.

     Svakom dobitniku zlatne diplome uručen je i vrč za vino, a Ivanu Kralju, predstavniku tvrtke Dvomar d. o. o., urečena je inox bačva za najbolje ocjenjeno vino izložbe.

     Za 3. izložbu vina VIN CE 2019. Cestica, 3. veljače zaprimljeno je 158 uzoraka: jedan pjenušac, 140 uzoraka bijelih vina, jedno rose, 10 crvenih, jedan liker, 3 rakije i dva vinjaka, a od 145 ocjenjenih uzoraka bila su 32 sa zlatnim, 90 sa srebrnim i 19 sa brončanim odličjem.  

     Nakon proglašenja pobjednika vrijedni organizatori su za izlagače, sudionike i goste pripremili večeru, a druženje se uz kušnje vina nastavilo uz svirku sastava „Brajdaši“.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.