Vatrogasci DVD-a Gornje Vratno održali 99. sjednicu skupštine

OBJAVLJENO 12.2.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

U redove vatrogasnog društva primljeno devet novih članova

   U prostorijama društvenog doma u Gornjem Vrtanu održana je u subotu, 9. veljače 2019. godine, 99. sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva. U uvodnom  dijelu, nakon intoniranja himni i odavanja počasti preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima, članove društva i goste pozdravio je predsjednik Darko Majhen. Uz čelnike općine Cestica, načelnika Mirka Korotaja i zamjenika Žarka Rodeša, sjednici su kao gosti prisustvovali i vijećnici Ivan Bednjanić Bunić i Vlado Hip, predsjednik MO Gornje Vratno, a ispred VZO Cestica bio je zamjenik predsjednika Danijel Korotaj, te zapovjednik i zamjenik Milenko Biškup i Zvezdan Korotaj. Odazvao se i kum vozila Marijan Bistrović, a sjednici  su prisustvovali i predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava, DVD Donje Vratno, Maruševec, Petrijanec, Vinica i kolege vatrogasci iz PGD Zavrč iz Slovenije. Tu su također bili i vatrogasci iz ostalih društava koja djeluju u okviru VZO Cestica, DVD Babinec, Gradišće, Križovljan Cestica, Virje Križovljansko i  Lovrečan Dubrava, kao i predstavnici Udruga, KUD Cestica, Vezilje, Udruga vinogradara i vinara Sv. Martin Cestica, Udruga umirovljenika i predstavnici Nogometnog kluba Vratno i ostali gosti.

     Prisutne je o brojnom stanju izvijestio Mario Kovačić, a izvješće o radu DVD-a Gornje Vratno za 2018. godinu podnio je tajnik Mladen Šćuric. O financijsko materijalnom poslovanju govorio je Tomislav Kolmačić, a o radu nadzornog odbora govorila je Eva Hrženjak. Prijedlog Upravnog odbora za ovu godinu pročitao je Vlado Hip. Sva izvješća i planovi rada jednoglasno su prihvaćeni, a potom su vatrogascima koji su završili osposobljavanja za vatrogasna zvanja uručene diplome. Diplome za zvanje vatrogasac dobili su Josip Cestar, Rajko Juričinec i Luka Obadić, a osposobljavanje za zvanje vatrogasni dočasnik 1. klase završili su  Antonio Majer, Luka Bistrović i Luka Hrženjak.

     U redove vatrogasne mladeži primljeno je i devetero djece kojima su po potpisu pristupnice uručene statue vatrogasca, a koje su primili: Dora Dregarić (2011.), Sara Šćuric (2011.), Julija Mihin (2010.), Marko Borak (2009.),  Leon Križanić (2011.), Mihael Horvat (2011.),  te braća Antonio i Nikola (2010.) i Franjo Šćuric (2008.).  

U završnom dijelu sjednice čestitku na uspješnom radu vatrogascima DVD-a Gornje Vratno uputili su, u ime Vatrogasne zajednice općine Cestica zamjenik predsjednika Danijel Korotaj, a čestitku u  ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije uputila je Mirjana Martinčević, tajnica  DVD-a Maruševec. Čestitke na ostvarenim rezultatima i uspješan nastavka rada prijateljskom društvu poželio je i Zvonko Mikac, iz DVD-a Petrijanec koji je pozvao starije članove da se uključe u klub veterana Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Čestitke na uspješnom radu vatrogascima je uputio i načelnik Mirko Korotaj koji je pohvalio rad svih društava i Vatrogasne zajednice općine Cestica koju uspješno vodi predsjednik DVD-a Gornje Vratno Darko Majhen, koji obnaša i funkciju predsjednika Općinskog vijeća. Načelnik Korotaj istaknuo je da se u sadašnjoj općinskoj vlasti, uz predsjednika Vijeća općine nalazi još sedam vijećnika aktivnih vatrogasaca, kao i zamjenik načelnika Žarko Rodeš, pa je i razumljivo zalaganje Općine za ravnomjeran razvoj svih društava.

   Nakon održane sjednice skupštine druženje je nastavljeno uz svirku glazbenog sastava Dalibor i Danko kojeg je u završnici susreta zamijenio Marijan Majhen, a domaćini su sudionike sastanka počastili i vatrogasnim vinom zlatnog okusa koje je na ocjenjivanju enologa za 3. izložbu vina VIN CE 2019 ocjenjeno srebrnom diplomom.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.