Vatrogasci DVD-a Križovljan Cestica održali sjednicu skupštine

OBJAVLJENO 4.2.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Za devedeseti rođendan žele cisternu staru 51 godinu zamijeniti novijom

        Prije 90 godina, 29. lipnja 1929., održana je osnivačka skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križovljan Cestica, a ovogodišnju redovitu izvještajnu sjednicu skupštine vatrogasci iz Cestice održali su u subotu, 2. veljače 2019. godine. Nakon pozdravnih riječi predsjednika Ivana Kralja, prvo je izvedena himna Republike Hrvatske, a potom i vatrogasna himna nakon čega je odana počast preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima.

       Po prihvaćanju dnevnog reda za vođenje sjednice izabran je tajnik Marijan Vočanec, a zapisnik je vodila Ivona Košutar. Izvješće o radu DVD-a u 2018. godinu podnijela je Helena Pšak, a Milan Županić je u ime verifikacijskog povjerenstva izvijestio prisutne da je sjednici prisutno 28 od 32 aktivna punoljetna člana. O radu operative govorio je zapovjednik Mario Majhen, a u svom izlaganju istaknuo je da su članovi operative izvršili sve zadatke koji su pred njih postavljeni te izrazio nadu da će se stara vatrogasna cisterna proizvedena 1968., ove godine zamijeniti novijom. O financijskom materijalnom poslovanju govorio je Ivan Pavlović, a izvješće nadzornog odbora pročitao je Damir Kralj. Na sjednici su podneseni planovi rada za naredno razdoblje. Sva izvješća i planovi jednoglasno su prihvaćeni.

        Uz stotinjak redovnih i članova podupiratelja sjednici skupštine prisustvovali su i brojni gosti. Od čelnika općine Cestica bili su načelnik Mirko Korotaj, zamjenik načelnika Žarko Rodeš i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen, ujedno predsjednik VZO Cestica. Sjednici je nazočio i zapovjednik VZO Cestica, Milenko Biškup, a i ovaj puta odazvali su se predstavnici pobratimljenog slovensog vatrogasnog društva PGD Hardek. Od vatrogasnih društava odazvali su se DVD Donje Vratno, Nova Ves, Oštrice, Petrijanec, Strmec Podravski i Svibovec Podravski, te cestička društva DVD Gornje Vratno, Virje Križovljansko, Babinec, Lovrečan Dubrava i Gradišće, a od cestičkih udruga tu su bili predstavnici umirovljenika i vinogradara, KUD-a, NK Polet, udruge mladih Hiperaktivni te lovačkih društava, LD Sveti Hubert Cestica i LD Cestica te MNK Prekorje.

      Čestitke na plodnome radu te ostvarenju zacrtanih ciljeva rukovodstvu DVD-a Križovljan Cestica poželjeli su predstavnici vatrogasnih društava i udruga, a pridružili su im se i predsjednik Vijeća i VZO Cestica Darko Majhen te načelnik Mirko Korotaj koji je izrazio zadovoljstvo radom svih vatrogasnih društava te cestičkim vatrogascima obećao daljnju pomoć kod realizacije zacrtanog programa rada i nabavci planiranog vatrogasnog vozila-cisterne.  

     Diplome za desetogodišnje članstvo u DVD-u dobili su Krunoslav Henčić i Antonio Ivančić, a uz zahvalnice sponzorima iste su za nesebičan rad dobili Mateo Ivančić i Kajo Panić. Odlukom Upravnog odbora DVD-a za nesebičan rad na svim aktivnostima društva, od radnih akcija, sudjelovanja na vježbama i natjecanjima, ručnim satom nagrađen je Mario Vaisbaher, kao najaktivniji član društva koji je pomagao i kod priprema dječjih ekipa za natjecanja.

     Potpisom pristupnica radu DVD-a priključile su se Anita Šilec i Tija Kralj, rođena 14. siječnja 2008. godine, a potom je druženje nastavljeno uz svirku glazbenog sastava Vočanec.

     Kao zanimljivost možemo spomenuti da je ovogodišnjoj sjednici skupštine bio prisutan i Mirko Bešvir, rođen u godini osnivanja društva, 29. studenoga 1929. godine, a koji je član s najdužim „stažom“, od 1946. godine.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.