OŠ Cestica bila domaćin "Lidrana" za sjeverozapad Varaždinske županije

OBJAVLJENO 1.2.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Sudionike natjecanja pjesmom pozdravile Lamija Knezoci i Sara Kolar, a iz cestičke škole za Županijsku smotru plasirala se, iz novinarskog stvaralaštva Antonela Zagorec, te iz pojedinačnog dramskog nastupa Tena Gavrić i Ema Hrnčić.

     Međuopćinski susret u literarnom i dramskom stvaralaštvu osnovnih škola s područja sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije održan je u četvrtak, 31. siječnja 2019. godine s početkom u 9 sati, a susret je održan u sjevernom holu škole gdje su učionice za niže razrede. U uvodnom dijelu hrvatsku himnu Lijepa naša domovino otpjevao je zbor škole, a potom su dobrodošlicu i uspješan nastup natjecateljima poželjeli ravnateljica OŠ Cestica Nevenka Turščak i načelnik Mirko Korotaj. Uz domaćine za međuopćinsku smotru Lidrano  „sjeverozapad“, prijavile su se OŠ Petrijanec, OŠ Sračinec, OŠ Tužno i OŠ Vidovec.. 

     Potom su se pjesmama, Popevka za ljubav i Stiha stiha povedaj mi mati, uz pratnju na glasoviru učiteljice Slave Požgajec, predstavile Lamija Knezoci i Sara Kolar, nakon čega su započeli pojedinačni scenski nastupi u kojima su nastupile Lana Domjan (OŠ Petrijanec- voditeljica Željka Rabuzin), Sara Bosak (OŠ Cestica -voditeljica Jelena Šinjur), Lorena Sopić (OŠ Vidovec – Voditeljica Sanja Biškup), Doroteja Bedenik (OŠ Petrijanec – voditeljica Željka Rabuzin), Tena Gavrić (OŠ Cestica - voditeljica Jelena Šinjur), Ema Kokot (OŠ Petrijanec – voditeljica Željka Rabuzin), Ema Hrnčić (OŠ Cestica - voditeljica Jelena Šinjur), Laura Vukešin (OŠ Petrijanec – voditeljica Željka Rabuzin) i Anamarija Zavrtnik (OŠ Vidovec – Voditeljica Sanja Biškup).

     U završnom dijelu programa bili su nastupi dramskih družina, a prije toga publici se predstavila plesna skupina OŠ Cestica. U tom završnom dijelu, održanom u holu „male“ škole,  publika je uživala u predstavama: Želim, želim, želim računaloPrvo ljubavno pismo i Smaragdni grad, a koje su izvele glumačke družine iz OŠ Tužno, Petrijanec i Sračinec.

     Cijeli program vodile su učenice Mia Premec i Ema Adamić, a na kraju su prosudbena povjerenstva objavila rezultate i predložila najbolje za Županijsku smotru koja će se održati 18. i 19. veljače 2019. godine.

U prilogu je u pdf-u pregled predloženih radova za Županijsku smotru.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.